Preminuo teško opečeni radnik (29) u pogonu fabrike Prima produkt
Foto: Saša Urošev

Fatalna nesreća na radu

Preminuo teško opečeni radnik (29) u pogonu fabrike Prima produkt

Crna Hronika -
Dragan R. je zadobio opekotine na 60 odsto tela, kad ga je prilikom sterilizacije konzervi kukuruza šećerca u pogonu fabrike “Prima produkt”, opekla para temperature 120 stepeni

KIKINDA - Dragan R. (29) iz Kikinde, preminuo je u nedelju ujutro u Novom Sadu nakon petodnevnog lečenja u intenzivnoj jedinici Urgentnog centra.

On je noći između 18. i 19. avgusta, oko tri sata ujutru, zadobio opekotine na 60 odsto tela, kad ga je prilikom sterilizacije konzervi kukuruza šećerca u pogonu fabrike “Prima produkt”, opekla para temperature 120 stepeni.

- Pacijent je, nažalost, podlegao povredama. On je u našu ustanovu donet iz kikindske bolnice sa dubokim opekotinama po površini tela. Nakon pet dana lečenja, on je preminuo- potvrđeno je Kuriru u Kliničkom centru “Vojvodina” u Novom Sadu.

Dragan R. je kao fizički radnik u ovoj fabrici bio angažovan preko omladinske zadruge „Metalac“, a i prošle sezone radio je u “Prima produktu“, gde je prošao obaveznu obuku. Prema dosad raspoloživim informacijama, do nesreće je došlo prilikom rada na sterilizaciji konzervi kukuruza šećerca u autoklavima- posudama u kojima se obavlja sterilizacija pri temperaturi od 120 stepeni i pritisku do dva bara.

Kad je u jednom trenutku Dragan R. ušao u ovu posudu, na susednom autoklavu otpočeo je proces hlađenja. Radnik koji je opsluživao taj autoklav, odvrnuo je ventil koji služi za ispuštanje vrela pare koja je teško povredila Dragana R. Istraga koja je u toku, utvrdiće da li je nesrećni radnik samoinicijativno ili po nečijem naređenju ušao u autoklav, i pod kakvim okolnostima se dogodila ova fatalna nesreća na radu.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track