PRESUDA: Vođa Delija ide u zatvor!

Marko Vučković osuđen zbog šamara

PRESUDA: Vođa Delija ide u zatvor!

Crna Hronika -
Digao ruku na ženu Vučković dobio sedam meseci robije zato što je 2008. godine ošamario komšinicu Savu Milićević (59), kojoj je od toga pukla bubna opna

BEOGRAD - Marko Vučković, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, osuđen je juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na sedam meseci zatvora jer je u oktobru 2008. ošamario komšinicu Savu Milićević (59) i naneo joj teške povrede. Sud je utvrdio da je Savi od udarca pukla bubna opna.Odmahivao glavomČim je čuo da ga je sud proglasio krivim, Vučković je odmahnuo glavom nezadovoljan presudom.- Džabe mašete, ne vidim šta nije u redu - opomenula ga je sudija Ivana Bursać i nastavila da obrazlaže odluku.Prema njenim rečima, ključni dokaz za osudu Vučkovića bio je iskaz povređene Save Milićević.- Tačno je da je Sava Milićević više puta menjala iskaz, na šta je ukazivao i branilac Marka Vučkovića, ali suština je u tome da je ovde ponovila da joj je Vučković naneo povrede, što je u saglasnosti s nalazom veštaka - navela je sudija Bursać.Ona je dodala da je sud u pogledu visine izrečene kazne vođi navijača imao u vidu sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.- Imali smo u vidu da ste otac maloletnog deteta, ali i da ste tri puta dosad osuđivani za krivična dela sa elementima nasilja - rekla je sudija Ivana Bursać.Vučković je bio besan po izlasku iz sudnice.Druga presuda- Nije ovde sudio sud, nego mediji. Za sve je kriva Brankica Stanković, koja je u svom „Insajderu“ napravila dramatičnu rekonstrukciju incidenta koji se nikad nije dogodio! Ona je od mene napravila nasilnika - ogorčen je bio Vučković.Inače, ovo je druga presuda koju je zbog incidenta u Vučitrnskoj ulici na Senjaku izrekao sud. Prva, kojom je Vučković bio osuđen na osam meseci zatvora zbog šamara koji je udario komšinici, bila je ukinuta i naloženo je novo suđenje. Tokom postupka Vučković je tvrdio da nikad nije udario oštećenu, kao i da je ona sklona tome da prijavljuje komšije.

ZakasnioVUČKOVIĆEV OTAC PROMAŠIO SUDNICUMarkov otac Ratko Vučković došao je juče u zgradu Palate pravde desetak minuta pre izricanja presude. Međutim, kako nije uspeo da na vreme nađe sudnicu, sačekao je odluku suda ispred vrata. Vučković stariji nije krio razočaranje kad je čuo da mu je sin dobio zatvorsku kaznu.Iskazi pred sudom- Marko Vučković: Tvrdim da nisam kriv i da me je gospođa lažno optužila!- Sava Milićević: Udario me je, ali sve sam mu oprostila. Nemojte da ga osudite.- Danijel Milićević, Savin sin: Siguran sam da Marko nije udario moju majku. Ovo nije prvi put da prijavljuje komšije, ona ima psihičke probleme.- Veštak: Od udarca, najverovatnije otvorenom šakom, Savi Milićević je pukla bubna opna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track