PREVARANT UCENJIVAO IZ ZATVORA: Ako mi ne vratite pare, završićete kao Čović!
Foto: Zorana, Marina

Kako je Bojan Radovanović ucenjivao iz zatvora

PREVARANT UCENJIVAO IZ ZATVORA: Ako mi ne vratite pare, završićete kao Čović!

Crna Hronika -
Radovanović, koji se sumnjiči za mahinacije na Kosovu, slao pisma dužnicima i tražio pare kako se ne bi našli u istom košu sa Nebojšom Čovićem

BEOGRAD - Bojan Radovanović, jedan od osumnjičenih u istrazi o zloupotrebama oko izgradnje stanova na Kosovu i Metohiji, obmanjivao je svoje dužnike da je postao svedok-saradnik u ovom slučaju i slao im preteća pisma u kojima je poručivao da mu vrate dug, ili će i oni biti umešani u aferu „Čović“. U pismima do kojih je Kurir došao Radovanović, koji je poznat po brojnim aferama, prijatelju kog oslovljava sa „Brate“ navodi ko mu je sve dužan i daje precizne instrukcije kako da im pročita pismo u četiri oka, a zatim ga uništi. Između ostalog, piše i ovo:Rok od pet dana- Krenulo je. Nema nazad, biću zaštićeni svedok i nemam šta da izgubim. Moram da dam imena i cifre. Imate rok od pet dana da vratite pare i onda vas neću pomenuti. U suprotnom, bićete prijavljeni i uhapšeni za „slučaj Čović“, i to za korupciju za radove na Domu kulture, Stadionu i zgradi u Leposaviću, kao i za korupciju u Zvečanu - navodi se u pismu.Najkonkretniji bio je u pismu koje je poslao izvesnom P. M. iz Kraljeva, od kog je tražio dug od 50.000 evra za prodaju njegove kuće u Sušici na KiM.- Ja sam za tebe dao proviziju Čoviću. Vrati mi moje pare. U suprotnom, moraću i taj posao da prijavim Tužilaštvu za organizovani kriminal. O svemu sam se dogovorio. Ostalo je još samo da im napišem na kojim je kupovinama kuća i radovima bilo korupcije - piše Radovanović. Na isti način od još nekoliko osoba tražio je da mu vrate novac u iznosu od 20.000 do 200.000 evra.Šestoro pod istragomInače, ova pisma Radovanović je slao početkom 2012. godine, dok je boravio u pritvoru nakon što je uhapšen zbog štete koju je naneo Unikredit banci.Bojan Radovanović, podsetimo, obuhvaćen je istragom koju je Specijalno tužilaštvo pokrenulo protiv Nebojše Čovića, bivšeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, kao i Dragana Kalabe, Anđelke Radenković, v. d. zamenika direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, zatim Idriza Šijaka i još jednog osumnjičenog koji je u bekstvu. Oni se sumnjiče da su od 2003. do 2005. godine zloupotrebama tokom izgradnje stambenih objekata, koji nikad nisu izgrađeni, prisvojili više od 850 miliona dinara..

MahinacijePOMINJAO I KALANOVIĆKUBojan Radovanović u pismu na osam rukom pisanih strana poručio je prijatelju da ode kod izvesne S. P. u Zvečane i da joj da rok od osam dana da mu vrati dug od 20.000 evra kako ne bi bila prijavljena za zloupotrebe oko radova na KiM, ali i kriminal u Fondu za razvoj. Dao je instrukcije i da joj kaže da o tome „ne priča sa Kalanovićkom“. Verica Kalanović iz USR, podsetimo, nekadašnja je članica Upravnog odbora Fonda za razvoj.

ZaćutaoČOVIĆ SE NE JAVLJAKurir je i juče pokušao da dobije komentar Nebojše Čovića o istrazi koja je protiv njega pokrenuta, međutim tokom celog dana nije se javljao na telefon.

RadovanovićLIK I DELO- Nekadašnji predsednik FK Bask i Novi Pazar- U decembru 2011. bio hapšen zbog sumnje da je oštetio Unikredit banku za 4,8 miliona evra- Kao jedan od pomoćnika direktora DIPOS bio pod proverama zbog mahinacija u tom preduzeću- Vlasnik je beogradskog hotela „Prestiž“, u kojem je, kako je prijavio policiji, nekoliko osoba nedavno pokušalo da ga reketira- Navodno je Tužilaštvu nudio da raskrinka i fudbalsku mafiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track