PREVRNUO SE DŽIP: Šestoro srpskih turista povređeno u Tunisu, jedna žena u teškom stanju!
Foto: AP

Saobraćajna nesreća

PREVRNUO SE DŽIP: Šestoro srpskih turista povređeno u Tunisu, jedna žena u teškom stanju!

Crna Hronika -
Žena koja se zove Marija Milošević je, nažalost, teško povređena, sa prekidom kičmene moždine, a trenutno se nalazi na operacionom stolu i doktori pokušavaju da urade šta je moguće u ovom trenutku. Pored nje u bonicu je smešten i njne suprug Ivan koji je operisan i u stabilnom je stanju

BEOGRAD - Šestoro srpskih turista povređeno je u Tunisu kada se prevrnuo džip u kome su bili, a stanje jedne povređene žene je veoma ozbiljno, izjavila je danas konzulka ambasade Srbije u Tunisu Jasna Zrnović.

"Žena koja se zove Marija Milošević je, nažalost, teško povređena, sa prekidom kičmene moždine, a trenutno se nalazi na operacionom stolu i doktori pokušavaju da urade šta je moguće u ovom trenutku", rekla je Zrnović u telefonskoj izjavi.

Ona je navela da se zajedno sa ambasadorom Nikolom Lukićem nalazi u bolnici u Susu, u kojoj je smešteno dvoje srpskih državljana koji su teže povređeni u nesreći koja se, kako je precizirala, dogodila pre dva dana prilikom izleta "Saharska avantura" u organizaciji agencije "Sanlajn travel" (Sunline Travel) koja dovodi turiste iz Srbije.

Prema njenim rečima, u bolnici u Susu je pored Marije smešten i njen suprug Ivan, koji je juče operisan i sada se nalazi u stabilnom stanju."U džipu koji je doživeo nesreću povređeno je ukupno šest naših sunarodnika, od kojih četvoro lakše i njih ćemo posetiti kasnije tokom dana", navela je Zrnović.

Zrnović je ranije danas rekala da je stanje jedne putnice veoma ozbiljno i da bi ona trebalo danas da bude operisana, i navela da je na putu ka bolnici u Susu, gde se nalazi teško povređena žena i njen suprug, koji je u toj nesreći takođe povređen.

U udesu koji se, prema njenim rečima, dogodio najverovatnije u ponedeljak, 14. jula, posle podne, još četvoro srpskih turista je lakše povređeno.

Oni su otpušteni iz bolnice i vraćeni u hotel u turističkom mestu Port el Kantaui. Konzulka je istakla da ambasada nije dobila zvaničan izveštaj policije o nesreći, ali da se pretpostavlja da je došlo do prevrtanja džipa i da je, kako je navela, nažalost stanje jedne državljanke Srbije neizvesno.

"Sve informacije koje za sada imamo su one koje smo dobili od turista i agencije Sunline travel (Sanlajn)" preko koje su ti turisti otišli na letovanje, rekla je Zrnovićeva.

SunLine Travel: Čekao i dalje na zvanični policijski izveštaj

U turističkoj agenciji SunLine Travel u vezi sa nemilim događajem u Tunisu, koji se desio 14. Jula 2014. godine kažu:

" Pomenuti putnici su bili na redovnom dvodnevnom izletu u Sahari, u kojem učestvuje oko 65% svih naših gostiju, poslednjih 10 godina. U pustinji se tokom vožnje džipovima, za sada iz nepoznatih razloga, desila nesreća u kojoj su putnici povređeni. Kako je ovo vrlo nepristupačan i policijskim nadzorom nedovoljno pokriven teren, na zvaničan policijski izveštaj i dalje čekamo. Ono što je najvažnije jeste da su putnici hospitalizovani u najkraćem mogućem roku. Da se oboje nalaze u najboljoj privatnoj klinici u Susu i jednoj od najboljih u Tunisu – klinika “Les Oliviers”, iako nisu bili zdravstveno osigurani, kaže Ana Vukadinović, Komercijalni direktor agencije SunLine Travel.

Ona kažu da u ovom momentu jedino što možemo da učinimo, kao turistička agencija, jeste da se brinemo o njima na destinaciji, omogućimo roditeljima ili najbližoj rodbini da se prevezu i smeste nedaleko od same klinike i konačno vratimo putnike za Beograd, onda kada to njihovo zdravstveno stanje bude dozvoljavalo.

Putnica na intezivnoj nezi, stanje stabilno

"Putnica naše agencije M.M. se nalazi na intezivnoj nezi, nakon jučerašnje hiruške intervencije. Njeno stanje je stabilno. Roditeljima povređenih putnika M.M. i I.V. agencija SunLine Travel obezbedila je avio prevoz na sutrašnjem letu za Tunis, smeštaj u hotelu koji se nalazi preko puta klinike i predstavnika agencije na raspolaganje. Mi smo u kontaktu sa, od dvoje, lakše povređenim I.V., naši vodiči su u stalnoj poseti povređenima, kao i viši predstavnici naše grupacije. Tešku situaciju nam olakšava saznanje da su oboje naših gostiju u sigurnim rukama, jer se nalaze u najboljoj klinici, a tuniški doktori su poznati po svojoj stručnosti i požrtvovanosti", navodi se u saopštenju agencije SunLine Travel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track