PREŽIVELA TORTURU RAZBOJNIKA: Spaslo me što sam se pravila da sam mrtva!

Ispovest

PREŽIVELA TORTURU RAZBOJNIKA: Spaslo me što sam se pravila da sam mrtva!

Crna Hronika -
Stavili su mi ćebe preko glave i tukli me, nisam glasa puštala jer sam znala da samo tako mogu da preživim, kaže Danica Miković (66)

PROKUPLJE - Dok su me tukli i ćebe mi stavljali preko glave, ja sam mirovala, nisam glasa puštala... Znala sam da samo tako mogu da preživim. Najviše sam se plašila za mog Dobrivoja, koga su vezali u drugoj sobi. On je šećeraš i težak srčani bolesnik, o njemu sam sve vreme mislila.Ovako za Kurir počinje ispovest Danica Miković (66), koja je sa suprugom u subotu uveče doživela pravu dramu, nakon što su dvojica razbojnika upala u njihovu kuću u prokupačkom selu Bresničić. Razbojnici su Danicu i Dobrivoja (70), inače švajcarske penzionere, vezali i satima mučili kako bi im priznali gde drže novac, posle čega su s plenom pobegli u ukradenom „golfu“ Mikovića. Međutim, nisu daleko odmakli, budući da su u selu Beloljin, dok su bežali od policijske potere, udarili u saobraćajni znak. Istragom je utvrđeno da su provalu počinili Nebojša C. (43) iz Kuršumlije, osuđenik koji je bio na slobodnom vikendu, i Dušan M. (21) iz Prokuplja.

Tipovani... Kuća porodice Miković u selu Bresničić
Tipovani... Kuća porodice Miković u selu Bresničić

Siluete u dvorištuDanica kaže da je agonija počela oko 23 sata i da je trajala do četiri sata ujutro.- Čula sam pse kako laju u dvorištu, pa sam izašla iz kuće i baterijskom lampom osvetila šljivak. Videla sam neke crne siluete kraj drveća, ali sam mislila da su psi i vratila se u kuću. Pošto lavež nije prestajao, opet sam izašla i ponovo videla one siluete, ovaj put pored kapije. Utrčala sam u kuću, zaključala vrata i pozvala supruga, koji je spavao. U tom trenutku su razvalili vrata i uleteli - priča Danica.Razbojnici su ih odmah vezali, s tim što je Dobrivoje ostao u spavaćoj sobi jer nije stigao da ustane.- Počeli su da nas udaraju pajserima i da viču da im kažemo gde držimo novac. Rekla sam da pare nemamo u kući, već da ih držimo u banci. Molila sam da nas puste i pričala da ćemo im sve dati ujutro. Nisu mi verovali, iako su me sve vreme tukli i preturali po kući - nastavlja priču naša sagovornica.Danica kaže da su je pokrili ćebetom i da je počela da se guši.

Tragovi provale... Soba u kojoj je Danica bila mučena
Tragovi provale... Soba u kojoj je Danica bila mučena

Uhvatila ih panika- Zamolila sam onog koji je stajao pored mene da mi malo otvori ćebe kako bih mogla da dišem, a drugi je urlao kako ne treba da mi pomaže, već da me bije. Skupila sam se što sam više mogla i ćutala. Udarci su pljuštali, čula sam zapomaganje supruga, ali nisam glasa pustila - opisivala je jeziv napad Danica Miković.Dok su je udarali, Danica je odlučila da se pravi kao da je pala u nesvest. Provalnici su tad počeli da je polivaju vodom, ali nije reagovala.- Mislim da ih je tada uhvatila panika jer su počeli da pričaju da sam gotova. Oni udaraju, a ja se ne mrdam, govore kako će me strpati u gepek i odvesti, a ja ćutim... Samo me je to spaslo. U jednom trenutku sam čula da se otvaraju vrata od kola, a onda sam čula motor automobila. Shvatila sam da su otišli, a ja sam uspela da istrgnem lepljivu traku. Potom sam otrčala kod prvih komšija, koji su na 300 metara od nas. Odatle smo pozvali policiju, a ja sam se s komšijama vratila i oslobodila Dobrivoja - ispričala je hrabra žena.

Veliki boracBOG MI DAO SNAGEDanica kaže da joj je sami bog dao snage da se odveže, jer da je ostala vezana do jutra, razbojnici bi sigurno imali vremena da pobegnu.- Sve vreme sam osećala neku ludačku svest da treba da preživim. U životu sam mnogo puta bila borac, tako i sada. Nije me strah da će se vratiti, jer se policija već pobrinula za njih. Sada samo razmišljam kako da što pre ozdravimo - kaže hrabra žena.

ČinjenicePOVREDE SUPRUŽNIKA- Dobrivoju naprsla dva rebra- brojne povrede na glavi i telu- Danica zadobila podlive po telu- zadržana u bolnici na odeljenju urologije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja