PRIDRUŽIO SE KRIVIČNOM GONJENJNU: Otac Luke Jovanovića dao iskaz u Palati pravde
Foto: Tanjug

Gaženje na Brankovom mostu

PRIDRUŽIO SE KRIVIČNOM GONJENJNU: Otac Luke Jovanovića dao iskaz u Palati pravde

Crna Hronika -
Bojan Jovanović je istakao odštetni zahtev i rekao da se pridružuje krivičnom gonjenju osumnjičenih za gaženje njegovog sina

BEOGRAD - Otac nastradalog Luke Jovanovića, Bojan Jovanović danas je, u Palati pravde, dao iskaz u svojstvu oštećenog povodom pogibije njegovog sina.

On je na saslušanje došao sa suprugom Sanjom.

Bojan Jovanović se, kako saznajemo, pridružio krivičnom gonjenju osumnjičenih i istakao odštetni zahtev.

Podsetimo, Luka Jovanović je nastradao u saobraćajnoj nesreći na Brankovom mostu, kada je na njega "mini kantrimenom" naleteo osumnjičeni Marko Milićev koji se trenutno nalazi u bekstvu.

Milićev se tereti da je, pošto je kolima udario Jovanovića 25. jula, sa prijateljima pobegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje. Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Milićevi prijatelji iz vozila, njegov kum Bratislav Vesović kod koga su se prema sumnjama sakrili svi posle incidenta, kao i taksista, se sumnjiče da su izvršili krivično delo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

Branilac Tamare Bogdanović advokat Rajko Jelušić potvrdio je danas da je tužilaštvo predlagalo sklapanje nagodbe - sporazum o priznanju krivice, ali da za sada o tome ne može da se pregovara jer odbrana još ne zna za koju radnju izvršenja se tereti Borganovićeva i šta bi trebalo da prizna.

On takođe smatra da je njegova branjenica potpuno nezakonito u pritvoru, kao i da je i ostalima pritvor određen zbog velikog medijskog pritiska na sud i tužilaštvo.

"Nama i posle dve nedelje od pokretanja istrage nije predočen nijedan dokaz o tome na koji je način Tamara pomogla Milićevu da se sakrije", naglasio je advokat.

Prema njegovim rečima, sutra će biti nastavljeno saslušanje svedoka u vezi sa događajima posle saobraćajne nesreće, a odbrana će tražiti ukidanje pritvora.U pritvoru su osim Vesovića, Tamara Bogdanović, Nikola Lepen, Dana Manevski, Saša Janković i Bojana Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track