PRIJATELJI MOLE: Đokoviću, pomozi nam da pronađemo Tijanu!

Potraga za tinejdžerkom traje 11 dana

PRIJATELJI MOLE: Đokoviću, pomozi nam da pronađemo Tijanu!

Crna Hronika -
Prijatelji Tijane Jurić (15) pisali Fondaciji Novaka Đokovića kako bi srpski teniser podelio vest o njenom nestanku

BEOGRAD - Srpska policija već 11 dana traga za Tijanom Jurić (15) iz Subotice, koja je nestala u noći između 25. i 26. jula u Bajmoku! Potraga za Tijanom je jedna od najvećih u našoj zemlji, ali akcija zasad nije dala rezultate. I Tijanini drugovi ne odustaju. Kako bi što više ljudi bilo uključeno u potragu, njeni prijatelji su pisali Fondaciji Novaka Đokovića, postavljali Tijaninu fotografiju na njegovoj zvaničnoj stranici, Tviteru i Fejsbuku, kako bi srpski teniser podelio vest o njenom nestanku i kako bi se milioni njegovih pratilaca upoznali s potragom.Pretresen salašIzvor Kurira iz istrage kaže da je potraga za Tijanom u ovom trenutku glavni prioritet policije!- Pokrenuta je ogromna akcija u koju su uključeni srpska i mađarska policija, specijalci MUP i Interpol. Ceo MUP i Direkcija policije su na nogama, i nećemo stati sve dok devojčica ne bude pronađena - kaže naš izvor.Srpska i mađarska policija pretražuju svaki pedalj terena.- Češljamo veliku površinu kako bismo našli bilo kakav trag koji će nas odvesti do devojčice. Juče je na osnovu dojave pretresen salaš u Bačkoj Topoli, ali ništa nije nađeno. Saslušali smo osobe koje imaju krivični dosije. Nećemo odustati, utvrdićemo šta se Tijani dogodilo - kaže naš sagovornik.Nebojša Stefanović, ministar policije, potvrdio je da se istraga o Tijaninom nestanku svakodnevno pojačava.- Slučaj Tijane Jurić je težak jer postoji više mogućih pravaca istrage. Angažovan je šef kriminaliteta za Srbiju, beogradska kriminalistička policija - istakao je Stefanović.Uništeni dokaziMinistar je objasnio da su meštani Bajmoka, pokušavajući da pomognu, nehotice uništili dokaze na mestu gde je Tijana nestala, što je usporilo istragu.- O potrazi su obaveštene i okolne države. Došla je ekipa iz Mađarske, koja je donela neke prve indicije da je Tijana možda viđena i tamo. Praćeni su signali mobilnih telefona, policajci su na terenu, a ispitani su i svedoci - rekao je Stefanović.

Sve oči uprte u njega... Novak Đoković
Sve oči uprte u njega... Novak Đoković

Nestala devojkaPRONAĐENA PREKO FEJSA Maloletna K. B. (17), čiji je nestanak prijavljen policiji 2. avgusta u Beogradu, nađena je juče živa i zdrava u srpskoj prestonici. Sumnja se da je devojka pobegla od kuće, a policija joj je ušla u trag i našla je pomoću Fejsbuka.

Tijanina sestra Saška SRCE MI KAŽE DA JE MOJA TIĆA JOŠ ŽIVAKad se približi noć, hvata me panika jer onda shvatim da ću ostati sama, a ja to ne želim! Tijana je uvek bila pored mene. Ne mogu da zamislim nijedan dan bez nje, a prošlo je i previše! Srce mi kaže da je moja Tića još živa - priča Tijanina sestra Saška.Tijana je, kako kaže, svaku priliku koristila da zapeva.- Ovih dana neprestano pevam pesmu „Lutka“ grupe S. A. R. S. jer me podseća na moju sestru - rekla je Saška za portal bajmok.co.

Devojčica isparila sa zemljanog puta za tren KLJUčNIH SEDAM MINUTARekonstrukcijom kretanja Tijane utvrđeno je da je samo sedam minuta bilo dovoljno da joj se izgubi svaki trag. Devojčica je 25. jula oko ponoći u društvu dečaka i devojčice krenula kući, ali se kod bifea „Polet“ u Bajmoku predomislila i odlučila da se vrati u Ratu kako bi vratila pozajmljenu duksericu. Drugar joj je sugerisao da mu je ostavi kako bi je on vratio, ali je Tijana to odbila i krenula istim putem nazad. Srela je drugi deo društva u 00.25, kad je išla ulicom Istarskih žrtava, prešla je preko pruge i zamakla na zemljani put koji vodi do sportskih terena. U isto vreme dečak koji se ponudio da pomogne Tijani otpratio je drugu devojčicu i pozvao druga kojem je trebalo da donese duks i saznao da se nije pojavila. Tada kreće za njom, ali 100 metara dalje nalazi samo njenu belu patiku.- Od kad je viđena poslednji put do trenutka kad je dečko našao patiku proteklo je samo sedam minuta. Svaki trag se tu gubi. Kao da mi je dete isparilo - rekao je Tijanin otac Igor Jurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track