PRIJATELJI TIJANE JURIĆ: Da smo bili s Tićom ona bi sad bila živa!
Foto: Kurir Štampano

Drugari ubijene devojčice juče dali iskaz

PRIJATELJI TIJANE JURIĆ: Da smo bili s Tićom ona bi sad bila živa!

Crna Hronika -
Stefan L. (15) i Luka L. (15) rekli da nikad ranije nisu videli Dragana Đurića (34), zločinca koji je 25. jula usmrtio devojčicu iz Subotice

SUBOTICA - Ne sećam se da sam kobne večeri ili nekad ranije video Dragana Đurića (34) u Bajmoku, čovek mi je potpuno nepoznat. Krivo mi je što tad nisam pošao s Tijanom da zajedno vratimo duks Luki, ali ona nije htela da je otpratim.Ovo je u Višem javnom tužilaštvu u Subotici izjavio Stefan L. (15), drug Tijane Jurić (15), koju je 26. jula zlostavljao i ubio Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina. Tužilac je juče, osim Stefana L., saslušao i Luku L. (15), s kojima je Tijana kobne večeri bila na fudbalskom turniru u Bajmoku.Nije htela da je isprateStefan je opisao šta se dešavalo neposredno pre Tijaninog nestanka.- Krenuo sam s drugaricom Milicom kući, kad je do nas dotrčala Tijana i rekla da će krenuti s nama. Negde na pola puta je zastala i rekla: „Joj, moram da idem da vratim Luki duksericu.“ Pitao sam je da li da je ispratim, ali ona je rekla: „Ne, ne, ne...“ i otišla. Tad sam je poslednji put video - ispričao je Stefan.

Monstrum... Dragan Đurić
Monstrum... Dragan Đurić

On je rekao da je potom otpratio prijateljicu Milicu L. do njene kuće.- Zatim sam pozvao Luku i pitao ga da li je Tića stigla, a on je rekao da nije došla na dogovoreno mesto. Tad smo počeli da je zovemo na mobilni, slali smo joj poruke i zvali sve drugarice da vidimo gde je. Onda je nastala panika jer smo shvatili da se nešto loše desilo - ispričao je Stefan.Grize ga savestOn je rekao da je sudbina htela da se Tijana nađe na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.- Uprkos tome, ne mogu da prestanem da razmišljam o toj večeri i neprestano se pitam da li bi Tijana sad bila živa da sam pošao s njom - rekao je Stefan sa suzama u očima.I Luka L. je pred tužiocem rekao da oseća grižu savesti što je kobne večeri dao Tijani svoju duksericu da mu je pričuva dok igra fudbal.- Mnogo sam voleo Tijanu i strašno me je pogodilo to što je ona zadavljena mojom duksericom - ispričao je Luka L.

Otac Tijane JurićINSISTIRAĆU NA TOME DA UBICA DOBIJE 40 GODINAIgor Jurić, otac ubijene Tijane, rekao je juče za Kurir da će insistirati na tome da Dragan Đurić dobije kaznu od 40 godina robije. On je dodao i da planira da pokrene Tijanin sajt.- Na tom sajtu će stajati Tijanina biografija, kao i činjenice o tome kako je ona nastradala. Planiram, takođe, da preko tog sajta obaveštavam javnost o toku sudskog procesa protiv Đurića jer želim da javnost zna kako se suđenje odvija - rekao je Jurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track