PRIŠTINA: Počelo suđenje Naseru Keljmendiju a šverc narkotika!

Seo na optuženičku klupu

PRIŠTINA: Počelo suđenje Naseru Keljmendiju a šverc narkotika!

Crna Hronika -
U optužnici se Keljmendi tereti i za teško ubistvo Ramiza Delalića Ćele 2007. godine u Sarajevu, kupovinu, posedovanje ili neovlašćenu prodaju i proizvodnju opasnih narkotika i psikoterapijskih substanci d 100 kilograma heriona do 150.000 ekstazi tableta

PRIŠTINA - U osnovnom sudu u Prištini počelo je suđenje Naseru Keljmendiju, kojeg Specijalno tužilaštvo Kosova tereti za četiri krivična dela vezana za međunarodnu trgovinu drogom, kao i za ubistvo državljana BiH Ramiza Delalića.

Specijalno tužilastvo Kosova početkom meseca podiglo je optužnicu protiv Keljmendija za nekoliko krivičnih dela, uključujući organizovani kriminal i rukovođenje organizovanom kriminalnom grupom.

U optužnici se Keljmendi tereti i za teško ubistvo Ramiza Delalića Ćele 2007. godine u Sarajevu, kupovinu, posedovanje ili neovlašćenu prodaju i proizvodnju opasnih narkotika i psikoterapijskih substanci, uključujući razne količine - od 100 kilograma heriona do 150.000 ekstazi tableta.

Keljmendija je 6. maja 2013. godine uhapsila kosovska policija na osnovu međunarodne poternice, koju su izdale bošnjačke vlasti i od tada se nalazi u pritvoru na Kosovu.

Keljmendi se nalazi na "crnoj listi" SAD i poternici Interpola, na kojoj je označen kao jedan od najopasnijih narko dilera na Balkanu.

BiH Keljmendija tereti za organizovanje ubistva Delalića u Sarajevu 2007.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track