PRODAVALI FALSIFIKOVANU ROBU NA INTERENTU: Srpska policija otkrila 13 ilegalnih prodavaca!
Foto: MUP

Akcija zaplene

PRODAVALI FALSIFIKOVANU ROBU NA INTERENTU: Srpska policija otkrila 13 ilegalnih prodavaca!

Crna Hronika -
U akcijama je zaplenjena roba vredna više desetina hiljada dinara. Policija je prilikom pretresa oduzela 98 komada falsifikovanih uređaja za autodijagnostiku, 114 diskova softvera za autodijagnostiku i 40 kutija falsifikovanih medicinskih proizvoda, 4.000 komada garderobe, obuće, torbi, naočara i satova

BEOGRAD - Policija je identifikovala 13 osoba koje su na internet sajtovima oglašavale i prodavale falsifikovanu robu koja je štetna po zdravlje i bezbednost potrošača i zaplenila veću količinu takve robe u poslednjih 15 dana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U akcijama je zaplenjena roba vredna više desetina hiljada dinara. Policija je prilikom pretresa oduzela 98 komada falsifikovanih uređaja za autodijagnostiku, 114 diskova softvera za autodijagnostiku i 40 kutija falsifikovanih medicinskih proizvoda.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Pored toga policija je zaplenila i preko 4.000 komada garderobe, obuće, torbi, naočara i satova sa falsifikovanim oznakama poznatih svetskih marki i veliku količinu informatičke opreme koja je korišćena za plasiranje ovih proizvoda.

Krivične prijave u redovnom postupku biće podnete Višem javnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv svih osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i nedozvoljena trgovina.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Akcije su sprovedene u organizaciji i pod pokroviteljstvom Generalnog sekretarijata INTERPOLA, u državama jugoistočnog Balkana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track