Beživotno telo nestalog konobara Petra Obrenčevića pronađeno kod kule Nebojša

Tragičan kraj

Beživotno telo nestalog konobara Petra Obrenčevića pronađeno kod kule Nebojša

Crna Hronika -
Petar Obrenčević (33) poslednji put viđen na splavu „Šejk end šejk“, gde je radio, a njegovo telo našli kajakaši
1 / 8 Foto: KURIR

BEOGRAD - Beživotno telo muškarca nađeno je u utorak oko 21 u reci Savi, nedaleko od kule Nebojše, a policija sumnja da je u pitanju konobar Petar Obrenčević (33), koji je nestao u noći između 23. i 24. avgusta.

Telo je prevezeno u Institut za sudsku medicinu na obdukciju, posle koje će biti potvrđen identitet nastradalog.

Kako nezvanično saznajemo, prema jednoj verziji događaja, telo su pronašla dvojica kajakaša dok su trenirala.

Oni su, navodno, videli leš koji se zakačio za marinu u visini kule Nebojše i odmah o tome obavestili policiju.

Prema drugoj verziji, kajakaši su telo uočili na obali preko puta kule Nebojša, posle čega je policija telo prenela do marine i tu ga izvukla.

Ekipe na terenu

- Čim je dobijena informacija da je telo pronađeno, ekipe su poslate na teren. Angažovane su rečna policija i ronioci, koji su leš izvukli na dok, gde je obavljen uviđaj, a potom je telo prevezeno na obdukciju - rekao je izvor za Kurir.

Petar Obrenčević, konobar na splavu „Šejk end šejk“, nestao je u noći između 23. i 24. avgusta, tokom radnog vremena.

Niko od osoblja nije primetio da je napustio splav, pa se odmah posumnjalo da je upao u vodu. Petrova prijateljica za Kurir je rekla da je te noći splav bio prepun.

- Petar je radio svoju smenu od 21 do četiri ujutro. Iako je splav bio izuzetno posećen, nije bilo nikakvog incidenta na njemu, niti je zabeležena bilo kakva situacija koja bi ukazivala na neki konflikt između gostiju ili gostiju i osoblja - objasnila je ona i potvrdila da je potraga za Petrom započela čim je primećeno da ga nema.

U potragu za nestalim mladićem uključile su se i Obrenčevićeve kolege, a jedan od njih je rekao da ga je poslednji put video oko tri sata posle ponoći

.- Kolege sa splava počele su da ga intenzivnije traže kad je već postalo evidentno da ga nema ni u jednoj prostoriji.

Kad su se gosti razišli, oni su počeli da pretražuju i okolinu, iako je obezbeđenje reklo da nije videlo da neko napušta objekat, a utvrđeno je i da se Obrenčević nije vratio kući - rekao je sagovornik Kurira.

Tek počeo da radi

Menadžer splava Dalibor Katić rekao je da je Obrenčević počeo da radi pre oko mesec dana i da nije imao nikakvih problema s kolegama.

Nezvanično, Obrenčević je bio neplivač, pa se sumnja da je on nesrećnim sticajem okolnosti završio u vodi, zbog čega su odmah po prijavljivanju njegovog nestanka u potragu za njim uključeni rečna policija i ronioci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track