PROTERAN IZ HRVATSKE: Makedonac na plaži šamarao sredozemnu medvedicu!

Istragom utvrđeno i da je bio ilegalac

PROTERAN IZ HRVATSKE: Makedonac na plaži šamarao sredozemnu medvedicu!

Crna Hronika -
Osumnjičeni muškarac izdvojio se iz grupe okupljenih kušača koji su na plaži posmatrali zaštićenu životinjsku vrstu i počeo da je šamara rukama da bi je na kraju prislio da pobegne u more zbog čega je kažnjen novčano

PULA - Policajci pomorske policije zajedno sa kolegam iz policijske stanice Pula prijavili su makednoskog državljanina (56) zbog uznemiravanja zaštićene sredozemne medvedice na plaži.

Naime osumnjičeni makedonski državljanin je u sredu popodne oko 15.30 sati u Gortanovoj uvali u Puli, na plaži na kojoj se nalazi edukativni pano o zabrani uznemiravanja strogo zaštićene životinjske vrste sredozemne medvedice, iz većeg broja kupača, koji su posmatrali medvedicu u mirovanju, izdvojio se makedonski državljanin.

Muškarac se približio prostoru koji je ograđen trakama zabrane približavanja i nekoliko puta udario rukom sredozemnu medvedicu po leđima i oterao je sa plaže prema moru.

Policajci su odmah po dojavi stigli na mesto događaja i utvrdili da je državljanin Makedonije počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti prirode, zbogčega mu je odlukom nadležnog suda izrečena novčana kazna od 1.500 kuna, koju je muškarac odmah i platio. Takođe je utvrđeno da Makedonac nezakonito boravi na području Republike Hrvatske pa je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, uhapšen i doveden u prostorije policijske stanice, a posle sprovedenog kriminalističkog istraživanja proteran je iz Hrvatske na period od 5 godina.

Pošto se radi o strogo zaštićenoj vrsti koja često posećuje pulske plaže, policija upozorava građane i turiste da se, radi zaštite životinje, ali i radi svoje lične bezbednosti, ne približavaju sredozemnoj medvedici, da je ne diraju i ne gađaju kamenjem i da ne puštaju blizu nje svoje kućne ljubimce.

( Regional expres)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja