PUCNJAVA U ROŽAJAMA: Preminuo Anes Kalač, slučajna žrtva sačekuše!
Foto: Reuters

Unutrašnje krvarenje

PUCNJAVA U ROŽAJAMA: Preminuo Anes Kalač, slučajna žrtva sačekuše!

Crna Hronika -
Policija tvrdi da je Kalač slučajno nastradao kada je na njega ispaljen rafal iz automatske puške u sačekuši koja nije bila pripremljena za njega

PODGORICA - Rožajac Anes Kalač (37), koji je u nedjelju oko ponoći ranjen u Suhom Polju, preminuo je jutros u podgoričkom Kliničkom centru.

Kalač je slučajna žrtva sačekuše, koja prema informacijama iz policije, nije bila pripremljena za njega. On je u rafalnoj paljbi, pogođen metkom ispaljenim iz automatske puške. Zadobio je tešku povredu butine.

Nekoliko sati nakon pucnjave operisan je u beranskoj bolnici. Njegovo zdravstveno stanje bilo je stabilno do srede, kada je, zbog unutrašnjeg krvarenja, počelo da se pogoršava. On je jutros prebačen u podgorički Klinički centar, gde je izgubio bitku za život.

Kalač potiče iz ugledne rožajske porodice, a sagovornici su ispričali su da je bio izuzetno plemenit i hrabar.

“Voleo je svima da pomogne. Uvek je bio prvi da zaštiti nejake i one kojima je učinjena nepravda. Upravo u noći kada je ranjen, neposredno pre toga zaštitio je sugrađanina koja je tuklo 10, 15 ljudi. Niko u lokalu se nije usudio, jedino mu je Anes pritekao u pomoć. Nešto kasnije sebe nije uspeo da zaštiti.”, rekao je jedan Anesov prijatelj.

Policija pretpostavlja da je na Kalača iz automatske puške pucao Anes Muratović koji je ispalio celi rafal. Na mestu incidenta pronađeno je 19 čaura, a tragediju je pukom srećom izbeglo još najmanje četvoro ljudi. Policija sumnja i da su u društvu Muratovića bili Adis, Almin i Jasmin Muratović.

Njih četvorica su u bekstvu, a policija je, u selu Seošnica pronašla vozilo koje su, navodno, koristili nakon napada. Pucnjavi je prethodila tuča koja se dogodila ranije tog dana u centru Rožaja, u kojoj povređeni Kalač nije učestvovao.

Jasmina, Sevada i Mirsada Muratovića, ispred njihovog marketa “Jabuka komerc”, napali su Elvis Jahović, Šaban Tarhaniš i Almin Mango Kalač. U tuči su korištene drvene palice i svi učesnici tuče su povređeni, neki teže neki lakše.

Nakon što su saslušani u policiji, napadači su sa prijateljima otišli pred kuću Muratovića, navodno pretili da će je zapaliti, a porodicu pobiti.

Vlasnik demolirane radnje “Jabuke komerc”, Izet Muratović, za incidente i pucnjavu okrivio je tužioca Hajrana Kalača koji nije odredio pritvor napadačima.

Izet Muratović juče je prijavio još jedan napad na kamione njegove firme.

Predsednik rožajske opštine Ejup Nurković juče je apelovao da se smire strasti u toj opštini i optužio policiju i tužilaštvo da nisu adekvatno reagovali u slučaju sukoba dve zavađene grupe.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track