PUŠTEN IZ GRČKOG ZATVORA: Đuka Bogunović stigao u Beograd!
Foto: Kurir

Optužen za zločine na Baniji 1991

PUŠTEN IZ GRČKOG ZATVORA: Đuka Bogunović stigao u Beograd!

Crna Hronika -
Bogunović je uhapšen pre osam dana kada je sa porodicom krenuo na letovanje, iako je kod sebe imao oslobađajuću presudu suda u Sisku. Međutim, Hrvatska je naknadno, sa novom iskontruisanom optužbom da je učinio još jedan ratni zločin, pokušala da se Bogunović prebaci u Zagreb

BEOGRAD - Đuka Bogunović (48) koji je uhapšen pre osam dana, prilikom ulaska iz Makedonije u Grčku, a po međunarodnoj poternici koju je raspisao Biro Interpola u Zagrebu, pušten je na slobodu i jutros je stigao u Beograd.

Bogunovića je 30. jula, prilikom ulaska iz Makedonije u Grčku, na graničnom prelazu Dorjan, uhapsila grčka policija, a po međunarodnoj poternici koju je raspisao Biro Interpola u Zagrebu zbog navodno počinjenog ratnog zločina na području Banije početkom 90-ih godina prošlog veka.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta rekao je da je istražni sudija u Solunu doneo odluku da se Bogunović pusti iz zatvora u kome se nalazio na osnovu raspisane poternice Biroa zagrebačkog Interpola, a povodom navodno počinjenog ratnog zločina.

"Bogunović je uhapšen pre osam dana kada je sa porodicom krenuo na letovanje, iako je kod sebe imao oslobađajuću presudu suda u Sisku. Međutim, Hrvatska je naknadno, sa novom iskontruisanom optužbom da je učinio još jedan ratni zločin, pokušala da se Bogunović prebaci u Zagreb", rekao je Linta.

Međutim, kako je dodao, zahvaljujući angažovanju Vlade Srbije istražni sudija u Solunu je doneo odluku da Bogunović bude pušten i on je jutros došao kući u Beograd i nalazi se sa porodicom.

Linta se zahvalio Vladi Srbije jer se, kako je rekao, maksimalno angažovala da Bogunović bude pušten iz zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja