RADISAVLJEVIĆ: Vraćanje pasoša Miškovićima neosnovano, ulažemo žalbu!
Foto: Marina Lopičić

Specijalni sud prelomio

RADISAVLJEVIĆ: Vraćanje pasoša Miškovićima neosnovano, ulažemo žalbu!

Crna Hronika -
Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu Apelacionom sudu u Beogradu na rešenje Posebnog odelenja Višeg suda u Beogradu kojim je Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću ukinuta mera zabrane napuštanja boravišta i vraćanja putne isprave

BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da je odluka o vraćanju pasoša Miškovićima neosnovana i da je Tužilaštvo uložilo žalbu na takvu odluku.

"Prema stavu Tužilaštva, okolnosti koje su postojale prilikom donošenja odluke o merama koje je utvrdio Sud stoje i danas. Tako da nema osnova da se ukidaju pre početka dokaznog postupka", rekao je Miljković.

Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je stoga žalbu Apelacionom sudu u Beogradu na rešenje Posebnog odelenja Višeg suda u Beogradu kojim je optuženima vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću ukinuta mera zabrane napuštanja boravišta i vraćanja putne isprave.

Odluku o vraćanju pasoša Miškovićima i Đuraškoviću doneo je juče predsednik Sudskog veća koje vodi postupak protiv njih Vladimir Vučicnić.Odluka je doneta juče popodne na suđenju koje nije održano zbog štrajka advokata.

Vučiniću se danas u Viskom savetu sudstva nastavlja disciplinski postupak po prijavi predsednika Višeg suda u Beograda, a povodom njegovih komentara medijima u vezi sa slučajem Mišković.

Miljković je dodao da će odluku o žalbi doneti Apelacioni sud u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track