RAŠKA: Zaplenjeno više od 4 tone južnog voća
Foto: Kurir

Akcija policije

RAŠKA: Zaplenjeno više od 4 tone južnog voća

Crna Hronika -
Voće bez potrebne dokumentacije je otkriveno u kamionu novopazarskih tablica kojim je upravljao 25-godišnji Novopazarac, a na mestu suvozača se nalazio 54- godišnji sugrađanin

RAŠKA - Pripadnici beogradskog Odreda Žandarmerije i Policijske stanice Raška su presekli još jedan kanal šverca robe sa područja Kosova i Metohije, zaplenivši više od četiri tone južnog voća, saopšteno je danas iz MUP-a.

U Raški, na alternativnom putnom pravcu Tresava - Batnjik u mestu Mrmonje, sinoć oko 19 časova, policijski službenici su prilikom kontrole teretnog motornog vozila novopazarske registracije, kojim je upravljao 25-godišnji Novopazarac, a na mestu suvozača se nalazio 54- godišnji sugrađanin, u tovarnom delu pronašli 4.175 kilograma južnog voća bez neophodne dokumentacije.

Vrednost pronađene robe procenjuje se na oko pola miliona dinara. Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina, protiv vozača će biti podneta krivična prijava.

Protiv obojice će biti podneta i prekršajna prijava, zbog nedozvoljenog prelaska administrativne linije.Po nalogu osnovnog javnog tužioca u Raški, vozilo i voće su, uz potvrdu, privremeno oduzeti, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja