RAT NA ULICAMA BARA: Snajperom ubijen vođa kriminalnog klana Osmanagić!
Foto: Vijesti, Savo Prelević

Pucnji odjekuju gradom

RAT NA ULICAMA BARA: Snajperom ubijen vođa kriminalnog klana Osmanagić!

Crna Hronika -
Na Osmanagića je pucano na metar od ulaza u baštu njegovog restorana “Savoja” pored njega na manje od pola metra stajao je njegov dvogodišnji sin. Pretpostavlja se da su ubice, koje su bile u automobilu, iz snajpera ispalile smrtonosne metke u Osmanagića

BAR - Oko 13:15 časova ispred kafea "Savoja" u centru Bara ubijen je hicem iz snajpera Armin Muša Osmanagić, vođa jednog od kriminalnih klanova u ovom gradu.

Na Osmanagića je pucano na metar od ulaza u baštu njegovog restorana “Savoja” u Ulici Jovana Tomaševića 20. Pored njega na manje od pola metra stajao je njegov dvogodišnji sin.Pretpostavlja se da su ubice, koje su bile u automobilu, iz snajpera ispalile smrtonosne metke u Osmanagića.

On je pao na trotoar, a prisutni su mu pomogli, ubacili ga u automobil i odvezli put bolnice ali je on ubrzo preminuo. Policija veruje da je Osmanagić usmrćen samo jednim preciznim hicem kroz srce, a zrno je potom izašlo i pogodilo konobara koji je bio pored njega. Konobar se trenutno nalazi u barskoj bolnici.

Na mestu ubistva nalazi se više državnih tužilaca, među kojima i Lepa Medenica, koja rukovodi uviđajem i istragom. Telo Osmanagića, po nalogu Višeg državnog tužioca iz Podgorice upućeno je na Odeljenje za sudsku medicinu, gdje će tokom dana biti izvršena obudkcija.

Ubice su, nakon što su pucale u Osmanagića, pobegle automobilom put barske železničke stanice.U barskoj policiji je potvrđeno da su pronašli automobil u kojem se nalazi puška za koju se pretpostavlja da je oružje kojem je izvršena likvidacija Osmanagića.

Pomenuti automobil marke “reno” je zapaljen kod železničke stanice u Baru.

U Baru je stigla i Posebna jednica MUP-a, koja patrolira centrom Bara.

Na meti se našao i kafić La eskvina. U strogom gradskom centru na očigled brojnih prolaznika nepoznati mladić upao je na terasu kafea La eskvina i prema rečima očevidaca, uz pogordne povike ispalio više metaka u pravcu grupe mladića koji navodno pripadaju klanu suprotstavljenom Osmanagićevoj grupi.

Nema zvaničnih informacija o posledicama ovog napada. Osim panike na ulici, policija je blokirala taj deo centra i radi uviđaj.

Armin-Muša Osmanagić je u policijskim dokumentima označen kao vođa drugog kriminalnog klana po snazi u Baru. Armin Muša Osmanagić dospeo je u žižu javnosti 2004. godine kada ga je tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mićo Orlandić označio kao jednog od učesnika u ubistvu urednika "Dana" Duška Jovanovića.

Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić osumnjičeni su za pranje novca stečenim ilegalnim četvorogodišnjem organizovanjem igara na sreću u automat klubu u Baru.

Međutim, veće Višeg suda u Podgorici odlučilo je u novembru prošle godine da ne određuje pritvor Osmanagiću, čime je potvrđena odluka sudije za istragu Miroslava Bašovića.

Osmanagić je u policijskim dokumentima označen kao vođa jedng od barskih klanova.

Policija sumnja da članovi njegove grupe novac zarađen od nelegalnih poslova "peru' kupovinom nekretnina i ulaganjem u legalne poslove restorane, kazina, kockarnice.

( Vijesti me/CDM)

http://www.youtube.com/watch?v=mGG8uxfw85U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja