RAZBIJEN IZLOG: Maskirani huligani kamenovali pekaru u Novom Sadu!
Foto: Slađana Stojanović

Vlasnik tražio zaštitu policije

RAZBIJEN IZLOG: Maskirani huligani kamenovali pekaru u Novom Sadu!

Crna Hronika -
Grupa napadača je pobacala kamenice i cigle u izlog pekare u trenutku dok je u njoj bilo mušterija i zaposlenih
1 / 7 Foto: Slađana Stojanović

NOVI SAD – Grupa nepoznatih i maskiranih huligana napalo je u noći između četvrtka i petka oko 1.20 sati pekaru „ Evropa“ u Novom Sadu.

Grupa napadača je pobacala kamenice i cigle u izlog pekare. Od napada popuclala su stakla na pekari, a napadači pre dolaska policije pobegli u nepoznatom pravcu.

U trenutku napada na pekaru u njoj su bila tri radnika i mušterije koji na sreću nisu povređeni.

Inače vlasnik pekare Temelj Bajram koji u Novom Sadu već 20 godina drži tri pekare uputio je molbu Policijskoj upravi.

Novi Sad i policijskoj stanici Liman da mu se zbog nastale situcije i straha radnika od napada, kao zaštita dodeli bar jedna policajac.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas u 13 časova posetu vlasniku pekare „ Evropa“.

Inače u Novom Sadu pored ove pekare napadnuta je i pekara „ As Pek“ u Rumenačkoj ulici koja je potpuno izgorela, a drugoj pekari „ As Pek“ u ulici Narodnog fronta razbijen izlog.

Islamska zajednica osudila napada na imovinu muslimana

Islamska zajednica Srbije najoštrije je danas osudila napade na imovinu muslimana u Novom Sadu, Vršcu, Staroj Pazovi i Somboru i pozvala Srpsku pravoslavnu crkvu i javnost da se pridruže toj osudi.

U saopštenju Rijaseta Islamske zajednice Srbije navodi se ta zajednica osuđuje "divljanje grupe huligana u severnoj pokrajini, koji napadaju na čestite i lojalne srpske građane, srbijanske muslimane i njihovu imovinu". Islamska zajednica je navela da napadi na građane Srbije nisu osveta nikome već šteta države.

"Ne smemo kao društvo i društveno odgovorni subjekti dozvoliti grupi huligana da kalja čast naše zemlje i naroda i jednom za svagda moramo zaustaviti takvu vrstu ponašanja", navodi se u saopštenju i dodaje da se ne sme zaboraviti uništavanje hramova po Srbiji, muslimanskih i hrišćanskih.

Zajednica je apelovala i na organe države da izgrednike identifikuju i privedu licu pravde, da obezbede Srbiji i njenim građanima bez obzira na rasu, pol, veroispovest ili naciju, sigurnost i poverenje u državu.( S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track