ROBIJAŠ UBIO ŽENU: Zadavio sam je u ljubavnoj sobi jer je htela da mi odvede ćerku!
Foto: Kurir Štampano

Stravičan zločin dogodio se u niškom zatvoru

ROBIJAŠ UBIO ŽENU: Zadavio sam je u ljubavnoj sobi jer je htela da mi odvede ćerku!

Crna Hronika -
Rekla je da će našu devojčicu povesti u inostranstvo i da je više neću videti, izjavio Ivan Milovanović, koji je usmrtio Bojanu Bačević (27)
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

NIŠ - Ubio sam je jer je htela da našu osmogodišnju ćerku odvoji od mene. Rekla mi je da će s detetom da ode u inostranstvo i da ćerku više nikad neću videti. Tad sam pobesneo... Ne znam šta mi je bilo... Stezao sam je rukama za vrat dok nije izdahnula!Ovo je, kako Kurir ekskluzivno saznaje, izjavio Ivan Milovanović Šutka (35), osuđenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu koji je juče u „ljubavnoj sobi“ KPZ u Nišu zadavio bivšu suprugu Bojanu Bačević (27). Ivan i Bojana su oko 10.25 sati ušli u sobu, a kad je posle dva sata komandir straže ušao u sobu da saopšti da je poseta završena, ugledao je Bojanu kako leži obučena na krevetu, prekrivena čaršavom, dok je Ivan sedeo pored nje.Dugo je maltretirao- Odmah je alarmiran zatvorski lekar, koji je pokušao reanimaciju, a u roku od samo dva-tri minuta stigla je Hitna pomoć. Nažalost, svi napori lekara da spasu život Bojani Bačević bili su uzaludni - rekao je izvor Kurira.Ivan Milovanović je dugogodišnji narkoman i diler droge, a od decembra prošle godine služio je kaznu od tri godine i deset meseci zatvora. Njemu je ovo, kako saznajemo, četvrti put da je na robiji, a osuđivan je još i kao maloletnik.Bojana je posle razvoda sa Ivanom ostala da živi u njegovoj kući u naselju Gornji Komren. Juče u kući nikoga nije bilo, a komšije su rekle da su Ivanini roditelji sa unukom otputovali na more. U istom naselju živi i Bojanina sestra bliznakinja Bobana, koja je sa strepnjom čekala vesti o sudbini sestre.

- Recite mi da li mi je sestra mrtva... Nije valjda mrtva, nemojte da me plašite - zakukala je Bobana kad je ugledala novinare na vratima kuće.Očajna sestra kaže da se od Ivana moglo očekivati samo najgore.- On je Bojanu godinama maltretirao i ona se zbog toga pre godinu dana razvela od njega. Imala je 18 godina kad se udala za Ivana. On je ubrzo počeo da se drogira i potpuno je poludeo! Pre nekoliko godina vezao je moju sestru za stolicu i s bombom u ruci pretio da će je ubiti. Kad je ušao u kupatilo, Bojana je uspela da skine povez sa usta i pozove našeg brata, koji je javio policiji. On se od tada nalazi u zatvoru, a naknadno je osuđen i zbog droge - ispričala je Bojana.Redovno ga obilazilaOna dodaje da se Bojana razvela od Ivana dok je on bio u zatvoru.- Ipak ga je redovno obilazila. Znala sam kroz kakve je muke prolazila s njim, pa sam joj zamerala na tome. Kad se samo setim kako ju je gađao sekirom, cepanicama.... Ona je znala da ne mogu da ga podnesem, pa je krila od mene da ga posećuje - kaže Bobana.Ivanove komšije o njemu govore sve najgore!- On je narkoman i psihopata. Stalno je pravio incidente, policija mu nije izlazila iz kuće - rekao je komšija.

Nemoćni... Lekari dolaze u nišku kaznionicu
Nemoćni... Lekari dolaze u nišku kaznionicu

Da li je zatajilo obezbeđenjeDVA SATA BEZ NADZORAU Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija objasnili su da je Ivan Milovanović imao pravo da dva sata koristi „ljubavnu sobu“.- Osuđenik Ivan Milovanović imao je pravo na proširenu posetu, što znači da je imao pravo da koristi takozvanu ljubavnu posetu, u kojoj nema video-nadzora. Bojana Bačević mu je od decembra prošle godine pet puta dolazila u posetu i oni su i ranije koristili „ljubavnu sobu“. Prema zakonu, upravnik KPZ daje odobrenje za korišćenje te sobe na osnovu predloga koji daje stručni tim. Uslov za to je da osuđenik ne pravi nikakve incidente tokom izdržavanja kazne, što je bio slučaj s Milovanovićem. On nije pravio nikakve probleme, nikada ranije nije imao nikakvih svađa sa suprugom, tako da niko nije mogao ni da pretpostavi da će dići ruku na ženu - rekao je izvor Kurira.

Bojanina sestra... Bobana
Bojanina sestra... Bobana

Pismo sestriHTEO DA SE POMIREDan pre zločina na Bobaninu adresu je stiglo pismo.- Na pet gusto kucanih strana Ivan me molio da ga pomirim s Bojanom. Pisao je da Bojanu nikako ne može da preboli i da želi da spase brak. Napisao je i da se promenio, da nema nameru da povredi Bojanu te da je mogao da je ubije kad je dolazila u posetu da je to želeo da učini. Sestri nisam rekla za pismo, ali ona je i bez toga juče otišla u zatvor - kaže Bobana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja