RODITELJI: Nasilnik (15) s nožem terorisao nam je decu, a nismo mogli da ih zaštitimo!
Foto: Kurir Štampano

Škola strave u Čačku

RODITELJI: Nasilnik (15) s nožem terorisao nam je decu, a nismo mogli da ih zaštitimo!

Crna Hronika -
Čak je neku decu prisiljavao da kradu i ucenjuju za njega. Taj drznik ne preza ni od koga. Jednom je jedan roditelj otišao u školu da interveniše zbog maltretiranja svog deteta, nakon čega umalo i on nije dobio batine, priča majka devojčice koja pohađa OŠ Dr Dragiša Mišović

Roditelji dece koju je maloletni S. N. godinama maltretirao kažu da su jedva čekali da on završi osmi razred i ode iz OŠ „Dr Dragiša Mišović“. Međutim, njihove muke nisu prestale jer je on nastavio da dolazi na igralište i u školsko dvorište, a decu je presretao i na ulici.

"On ih tuče, otima im novac za užinu, ucenjuje ih da će dobiti batine ako u školu ne donesu onoliko novca koliko im on kaže. Čak je neku decu prisiljavao da kradu i ucenjuju za njega. Taj drznik ne preza ni od koga. Jednom je jedan roditelj otišao u školu da interveniše zbog maltretiranja svog deteta, nakon čega umalo i on nije dobio batine. Jedini spas za decu bio je da ga se klone, jer su znali da se od noža nije odvajao", priča Vesna S., majka devojčice koja pohađa OŠ „Dr Dragiša Mišović“.

Roditelji kažu da su više puta prijavljivali incidente, ali da ništa nije vredelo. Sada se nadaju da će S. N. konačno biti kažnjen. Policija je saopštila da se S. N. tereti za pokušaj ubistva.

Ipak, najveće probleme zadavao je đacima nakon časova, van školskog dvorišta, zbog čega je nekoliko puta na poziv roditelja intervenisala i policija. On je čak fizički maltretirao i majku, koja ga je prijavljivala za nasilje u porodici.

Policija je više puta, a posebno poslednjih godina, protiv njega podnosila više prijava i privodila ga. U ovom slučaju su, smatraju pojedini inspektori, očigledno zakazali sud, tužilaštvo i Centar za socijalni rad.

(Kurir/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja