RODITELJI TAKSISTE UBICE: Dragan je branio svoj život!
Foto: Dragan Kadić

Branka i Milomir Stepanović kažu za Kurir

RODITELJI TAKSISTE UBICE: Dragan je branio svoj život!

Crna Hronika -
Da moj sin nije pucao, sada ne bi bio živ, kaže Milomir, otac Dragana Stepanovića (57), osumnjičenog za ubistvo Željka Sarića (37)

BEOGRAD - Moj Dragan je duša od čoveka i nikad nikome nije naudio. On nije namerno ubio tog mladića, već je branio svoj život.

Da Dragan nije pucao, oni bi sigurno ubili njega. Ovo je juče za Kurir rekao Milomir Stepanović (80), otac taksiste Dragana Stepanovića (57), koji je u nedelju ubio Željka Sarića (37) ispred kafića u centru Beograda.

Dragan je ispalio hitac dok su ga Sarić i njegov drug tukli zbog računa za vožnju od 800 dinara koji je njihova drugarica napravila i nije imala da plati.Čuli na vestimaDraganovi roditelji Milomir i Branka kažu da su u nedelju ujutru videli na vestima da je taksista ubio mladića, ali da u početku nisu znali da je reč o Draganu.- Po podne smo saznali da je to naš Dragan uradio. Pozvala sam ga telefonom i javio se tmurnim i tužnim glasom. Rekao mi je da popijem lek za smirenje, a onda je izgovorio: „Ja sam ubio čoveka“. Kad sam ga pitala zašto, odgovorio je da nije mislio da ubije tog dečka, već da se branio da oni njega ne bi ubili - priča Branka, dok Milomir dodaje: „Bolje da sam ja umro nego taj momak“.

I dalje potreseni... Draganova majka Branka i otac Milomir
I dalje potreseni... Draganova majka Branka i otac Milomir

Branka kaže i da je Draganu pre deset godina preminula supruga i da on sam brine o njihovoj deci Kristini (29) i Nemanji (18), koji su za tragediju saznali dok su bili na letovanju u Egiptu.Teške povrede- Deca su se odmah vratila u Beograd sa odmora i posetila oca u bolnici. Rekli su mi da je on u šoku i da još nije svestan šta je uradio. Dragan ima potres mozga, modrice po licu, kragnu na vratu i slomljena su mu dva rebra - kazala je Branka.Inače, Dragan Stepanović već deset godina ne živi u naselju Braća Jerković, u kući čiju sliku je Kurir juče objavio. U toj kući stanuje nekoliko porodica, a u jednom od stanova je Draganova ćerka. Ona, međutim, juče nije bila raspoložena za razgovor s novinarima.

Bavio se i muzikomDRAGAN RADIO I SA EROM OJDANIĆEMMilomir je rekao da je njegov sin veseljak koji svira harmoniku i peva i nikad nikome nije naudio.- Dragan se duže od 30 godina bavi pevanjem, a sarađivao je sa Erom Ojdanićem. Deset godina je pevao po kafanama u Austriji i ima desetak snimljenih ploča. Često je pevao na svadbama, rođenjima i sličnim veseljima - rekao je Milomir.

Uviđaj... Policajci pored tela Željka Sarića
Uviđaj... Policajci pored tela Željka Sarića

SudbinaS LETOVANJA U SMRTNastradali Sarić je bio oženjen.- On se u subotu vratio s letovanja u Grčkoj, gde je bio sa ženom i dvoje dece. Uveče je otišao u kafić da se vidi s drugovima i da se provede i desilo se to što se desilo - kaže Sarićev prijatelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track