SAHRANJEN RUDAR: Sinu pozlilo nad očevim grobom!
Foto: Dragan

Oproštaj od Željka Miletića

SAHRANJEN RUDAR: Sinu pozlilo nad očevim grobom!

Crna Hronika -
Mali Ljubiša (10) jecao dok je kovčeg s telom Željka Miletića spuštan u raku
1 / 2

DESPOTOVAC - Desetogodišnjem Ljubiši pozlilo je juče kad je na večni put morao da isprati oca Željka Miletića (36), koji je nastradao 23. septembra u rudniku Rembas.

Nesrećni rudar, na koga se obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje, sahranjen je u selu Lomnica kod Despotovca, gde su mu živeli roditelji.- Joj, tata - jecao je Ljubiša, neprestano grleći majku Vericu i sestre Anđelu (9) i Janu (3).Bol mališana nikoga nije ostavila ravnodušnim. Iako mu ceo dan nije bilo dobro, dečačić je pokušao da isprati oca kako dolikuje, ali snaga ga je izdala kad je stavljen poklopac na Željkov sanduk. Pozlilo mu je i rođaci su morali da ga odnesu s groblja.

Tragedija... Željko Miletić
Tragedija... Željko Miletić

Neopisivi bol slomio je i Željkovu suprugu Vericu.- Ništa mi više nije važno otkako je Željko umro, ali zbog dece moram da budem jaka. Sakrijem se od njih pa se isplačem - rekla je Verica kroz suze.Neutešna je bila i Miletićeva majka, koja je neprestano ponavljala da njenom sinu nije mesto u grobu.- Joj, sine, gde mi ideš, gde te majka tužnog ostavlja - vikala je neutešna žena, ne želeći da se odvoji od sanduka.(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track