SAHRANJEN ŽANDARM STEVAN SINĐELIĆ: Sine moj, kome sada majka da se raduje!
Foto: Kurir Štampano

Oproštaj od hrabrog pripadnika Žandarmerije

SAHRANJEN ŽANDARM STEVAN SINĐELIĆ: Sine moj, kome sada majka da se raduje!

Crna Hronika -
Kamen da zaplače Bolje mene da si u grob ispratio, naricala je majka Slavica nad kovčegom Stevana Sinđelića (31); Počasni plotun ispalilo dvadeset pripadnika Žandarmerije MUP
1 / 5 Foto: Kurir Štampano

VRNJAČKA BANJA - Stevan Sinđelić (31), pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije koga su u četvrtak mučki ubili šiptarski teroristi, sahranjen je juče u Vrnjačkoj Banji u prisustvu više hiljada rođaka, prijatelja, drugova iz Žandarmerije i pripadnika SAJ, i uz počasni plotun, koji je ispalilo dvadeset pripadnika Žandarmerije.Poslednji ispraćaj heroju počeo je opelom ispred doma Stevanovih roditelja Novice i Slavice Sinđelić u selu Štulac kod Vrnjačke Banje. Kolona ljudi koji su došli da odaju poslednju počast poginulom junaku bila je dugačka nekoliko stotina metara, a selom su odjekivali plač žena i lelek rođaka.

Lelek nad kovčegom- Jao, sine, rano moja, bolje majku danas da sahranjuješ, a ti da ženiš svog jedinca, svog Vuka... Kuku meni jadnoj što danas crne svate dočekujem... Kome sada majka da se raduje - ridala je Slavica pored Stevanovog kovčega, dok je pored nje plakala Stevanova sestra Svetlana.- Stevice brate, zar sad u grobu da budeš, što nas rano ostavi - lelekala je Svetlana.- Nije metak pogodio samo tebe već i tvog sina Vuka i suprugu Marinu, tvoje roditelje, sve Srbe. Odleteo si, sokole, ali ostaćeš u našim sećanjima - plakala je iza Svetlane tetka Rada.

Pripadnik Žandarmerije predaje zastavu Stevanovoj supruzi
Pripadnik Žandarmerije predaje zastavu Stevanovoj supruzi

Nad rakom se od druga i kolege u ime MUP Srbije oprostio pukovnik Dejan Luković, komandant odreda Žandarmerije u Kraljevu.- Svim srcem si izvršavao najodgovornije i najteže zadatke. Bio si hrabar i odan, korektan prema drugovima i kolegama, radio si timski. Uniformu, kao tradiciju u tvojoj familiji, nosio si s ponosom, a mi se ponosimo tobom i tvojim delom. Tvoje srce je nesebično kucalo za sve nas, a sad ćeš ostati u našim srcima i u našem sećanju - rekao je pukovnik Luković.

Kolege u mimohodu
Kolege u mimohodu

Mnogima pozliloTokom opela i na groblju mnogi nisu izdržali. Stevanova supruga Marina kolabirala je kraj kovčega, majka Slavica srušila se u dvorištu i na groblju, dok sestra Svetlana i tetka Rada nisu imale snage da do kraja ostanu na groblju.

Došli i ministriSTEFANOVIĆ I VULIN ODALI POČASTSahrani su u ime države Srbije i MUP Srbije prisustvovali Nebojša Stefanović, ministar policije, Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, direktor policije Milorad Veljović, komandant Žandarmerije Milenko Božović, načelnik niške policije Srđan Grekulović i brojni predsednici opština.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track