BELI KRST ZA MALU IVANU: Nismo uspeli da sačuvamo anđela, tvoj razred je zanemeo!
Foto: Dragana Udovičić

Sahranjena Ivana podraščić groblju u Batajnici

BELI KRST ZA MALU IVANU: Nismo uspeli da sačuvamo anđela, tvoj razred je zanemeo!

Crna Hronika -
Nada Podraščić majka ubijene Ivane nije prisustvovala sahrani, jer nije imala snage da se pojavi na groblju zbog lošeg zdravstvenog stanja i zato što je primila injekciju za smirenje
1 / 3 Foto: Dragana Udovičić

BEOGRAD - Ivana Podraščić (14) iz Batajnice, koju je 31. jula brutalno ubio i silovao Darko Kostić (39), čije je telo pronađeno zakopano u napuštenoj kući u Rakovici 2. oktobra, danas je sahranjena tačno u 15 časova na mesnom groblju u Batajnici.

Tužna povorka nekoliko stotina ljudi koji su došli da se poslednji put oproste od Ivane krenula je oko 14.30 časova iz kapele do mesta gde je Ivana sahranjena. Na čelu tužne povrke bio je Ivanin brat koji je nosio beli krst, a mala Ivana je sahranjena u belom sanduku iza koga su bili rodbina, prijatelji i školski drugovi.

Poslednji oproštaj od male Ivane održao je njen razredni koji je rekao:

" Nismo uspeli da sačuvamo anđela, nismo mogli da joj pomognemo u podizanju. Prerano si odrasla i prerano si nas napustila. Tvoj razred je zanemeo, rekao je Ivanin razredni poslednji put opraštajući se od nje

Sveštenik koji je prisustvovao nije održao opelo jer devojčica nije bila krštena nego je samo očitao samo molitvu Oče naš.

- Ivanina tragedija nam je svima opomena. Opomena čitavom društvu i roditeljima da dobro paze svoju decu i da ih čuvaju. Nama sada ostaje da se molimo za pokoj Ivanine du{e i da njenoj porodici pružimo utehu, ali samo oni znaju koliki su bol i tuga u njihovim dušama. I neka nijedan roditelj više ne doživi ovo što su doživeli Ivanini otac i majka - rekao je sveštenik pre nego što je Ivana sahranjena.

Sahrani nije prisustvovala njena majka Nada Podraščić, koja nije imala snage da se pojavi zbog lošeg stanja u kome se nalazi jer je od ranog jutra nekoliko puta padala u nesvest i dobijala po rečima komšija injekciju za smirenje.

U Osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta" danas je proglašen dan žalosti, a njeni školski drugari pozvali su građane Batajnice da se oproste od Ivane.

Završni razredi te škole odložili su matursko putovanje kako bi se oprostili od svoje drugarice.

Dok je u grob spuštan beli kovčeg, na kojem je stavljen beli plišani medved, Ivanivna omiljena igračka, batajničkim grobljem su se prolamali jecaji, a Ivanini brat, sestra i otac nemo i u suzama posmatrali su kako zemlja prekriva njihovu Ivanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track