SAHRANJENI OTAC I SIN (5): Ostadosmo samo crne kukavice u pustoj kući!
Foto: Kurir Štampano

Tuga do neba: Oproštaj od žrtava nesreće u selu Vitanovac

SAHRANJENI OTAC I SIN (5): Ostadosmo samo crne kukavice u pustoj kući!

Crna Hronika -
Majka, sestre i baka naricale na groblju opraštajući se od Milutina (5) i njegovog oca Obrada Ćirovića. Na sahrani bilo hiljadu ljudi

KRALJEVO - Sine Mile, reci majci, što me ostavljaš? Ustani, sine, i progovori, ustani da majka legne u grob umesto tebe...Jauci Marine Ćirović, majke petogodišnjeg Milutina, odjekivali su juče selom Godačica kod Kraljeva. Dečačić i njegov otac Obrad Ćirović zvani Rado (49), koji su poginuli u nedelju, kad je na njih u obližnjem Vitanovcu naleteo „audi“ kojim je upravljao Jovica Levićanin (29), sahranjeni su juče na seoskom groblju u prisustvu oko hiljadu ljudi.Tužna povorkaMnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije okupili su se prvo u dvorištu porodične kuće Ćirovića kako bi Milutinovoj majci Marini i sestrama Jelisaveti i Mariji izjavili saučešće. Potom je tužna povorka ispratila oca i sina do njihove večne kuće, dok su se selom prolamali krici neutešne porodice.

Žrtve... Obrad i mali Milutin
Žrtve... Obrad i mali Milutin

- Rado, uzdanice naša! Joj, Milo, nasledniče naš! Kome nas ostavljate, kuku nama danas i doveka. Ostadosmo samo crne kukavice u pustoj kući. Koga majka, sestre i baka da žene i koga da dočekuju - naricala je Koviljka, Milutinova baka i Obradova majka.Kad je mali beli kovčeg spuštan u raku, zajecali su Milutinovi najmiliji, a okupljenima su bolni jauci naterali suze na oči.Obrad je, podsetimo, u nedelju sa sinom i ćerkom Jelisavetom bio na proslavi punoletstva sina svoje komšinice u kafani „Kvin“ u Vitanovcu. Malom Milutinu u jednom trenutku se pripiškilo, ali u toaletu restorana bila je velika gužva, pa ga je otac odveo do parkinga.Otrgao se iz ruku- U jednom trenutku Milutin se otrgao iz očevih ruku, a Obrad je potrčao da ga sustigne. Na njih je tada naleteo „audi“. Od siline udara mališan i njegov otac odleteli su više od 30 metara! Obradu su iz džepa ispala dokumenta, a Milutinu spale obe sandale - ispričali su očevici.

SaslušanVOZAČU ODREĐENO 30 DANA PRITVORAProtiv Jovice Levićanina podneta je krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On je juče saslušan u prisustvu tužioca, nakon čega mu je određen pritvor do mesec dana.

Ukazana joj pomoćBAKI KOVILJKI POZLILO U DVORIŠTUMilutinovoj baki Koviljki pozlilo je dok je u dvorištu stajala pored unukovog i sinovljevog kovčega. Okupljeni su joj odmah pritrčali u pomoć i dali joj vode i šećera. Neutešna baka skupila je snage i, oslanjajući se na štap, uputila se ka groblju da se zauvek oprosti od sina i unuka.

Vraćali se s krštenja kad se desila nesrećaVIDELI SMO DETE KAKO ISTRČAVAJovica Levićanin iz sela Velika Drenova, koji je kolima pregazio oca i sina, sa suprugom Natašom i decom vraćao se iz Kragujevca s krštenja.- Razgovarali smo s Natašom i znam da se to dogodilo van naselja. Rekla mi je da su videli dete kako između automobila istrčava, a za njim čoveka kako pokušava da ga zaustavi. Bilo je kasno za kočenje, što po klizavom putu ne bi mnogo ni pomoglo - priča Marina, Jovičina sestra, i dodaje da Jovica nije pio alkohol jer je te večeri trebalo da vozi kamion za Grčku.Meštani kažu da je Levićanin glava kuće otkako mu je otac umro, a majka stalno na dijalizi.- Celo selo je u neverici. Niko ne može da veruje da se to desilo Jovici, vozaču međunarodne špedicije. On godinama vozi šlepere po inostranstvu i nikad nije imao udes. Celo selo zna da ne pije - kaže jedna komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track