SARAJEVO: Umro ubica koji je svoju komšinicu zadavio kablom!

Bio zavisnik od narkotika

SARAJEVO: Umro ubica koji je svoju komšinicu zadavio kablom!

Crna Hronika -
Edin Veriz koji je osumnjičen da je svoju komšinicu zadavio kablom kako bi je opljačkao umro je u bolnici za plućne bolesti gde je prebačen iz pritvora u kome se nalazio

SARAJEVO - Edin Veriz (35) iz Sarajeva, osumnjičen da je 21. juna ove godine u stanu u Jukićevoj ulici na broju 47, opština Centar, opljačkao i produžnim kablom zadavio Muneveru D. (78), umro je na Klinici za plućne bolesti i tuberkulozu “Podhrastovi” u Sarajevu.

Ovu informaciju potvrdili su advokat Omar Mehmedbašić te Kenan Kapo, direktor Kaznenopopravnog zavoda Sarajevo.

"Veriz je prevezen u bolnicu, a s obzirom na to da mu je bio određen pritvor, u bolnici su ga čuvali pripadnici zatvorske straže. U bolnici 'Podhrastovi' je i umro", kazao je Kapo.

Veriz je u bolnicu primljen 23. juna, a lekari su konstatovali da ima upalu pluća i da je bio podvrgnut antibiotskoj terapiji.

Podsetimo, Veriz i ubijena žena živeli su u istoj zgradi na Koševskom Brdu. Tog dana kada je ubijena, komšinica, koja je inače obilazi, bila je u stanu s Muneverom, nakon čega se vratila u svoj stan. Veriz je u haustoru pratio šta se dešava, odnosno čekao je da starica ostane sama kako bi je opljačkao.

Komšinica je nakon izvjesnog vremena pozvala Muneveru na telefon da bi proverila je li uredu i tada se javio Edin. Ostala je zaprepaštena kada je začula muški glas s druge strane koji joj je odgovorio da tu ne živi nikakva Munevera i spustio joj slušalicu.

Policija je istog dana nakon što je pronašla Muneverino telo, identifikovala ubicu i pronašla predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog dela.

Veriz je, inače, pre ovog hapšenja 12 puta osuđivan za različita krivična dela, a ranije je lečen kao zavisnik o drogama.

(Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja