Šaranović optužen za ubistvo Lukinog brata!
Foto: Zorana Jeftić

Kurir saznaje: Kraj istrage o ubistvu Bojovića

Šaranović optužen za ubistvo Lukinog brata!

Crna Hronika -
Specijalno tužilaštvo narednih dana bi trebalo bi da podigne optužnicu protiv grupe osumnjičene za likvidaciju Nikole Bojovića

BEOGRAD - Specijalno tužilaštvo završilo je istragu protiv osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića, i očekuje se da narednih dana bude podignuta optužnica za taj zločin, saznaje Kurir.- Prikupljeni su svi dokazi i na osnovu njih tužilaštvo će uskoro podići optužnicu zbog zločinačkog udruživanja i teškog ubistva, za koje im preti kazna od po 40 godina zatvora - kaže izvor Kurira.

Ubijen... Nikola Bojović
Ubijen... Nikola Bojović

Krenuo u pekaruNikola Bojović, podsetimo, ubijen je 29. aprila prošle godine u centru Beograda, oko 7 sati ujutru u Ulici carice Milice, kada je krenuo u pekaru. U njega je tada ispaljeno 15 hitaca. Istragom su, podsetimo, bili obuhvaćeni Saša Cvetanović (34), zvani Pitbul, iz Vranja, Miloš Delibašić (29), Miloš Vojinović (26), kao i Slobodan Šaranović (75) i Ratko Koljenšić (37), koji su u pritvoru u Crnoj Gori.

- Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića označen je Cvetanović. On je 30. aprila prošle godine, posle ubistva Miloša Vidakovića u Budvi, uhapšen u Crnoj Gori i posle nekoliko meseci je izručen Srbiji - podseća sagovornik iz istrage.

Meta...Luka Bojović
Meta...Luka Bojović

Cvetanović je na saslušanju negirao umešanost u zločin, ali je, navodno, o ulozi svakog od osumnjičenih istražnim organima ispričao Miloš Vojinović.- Vojinović je na saslušanju izjavio da mu je Miloš Delibašić ispričao da je prijatelj njegovog pokojnog oca, Slobodan Šaranović, naručio likvidaciju Bojovića. Rekao je i da mu je „jednom prilikom Delibašić rekao da su Bojovića ubili Koljenšić i Cvetanović“ - kaže izvor iz istrage.

Osveta Luki BojovićuMiloš Vojinović navodno je rekao i da mu je sam Koljenšić priznao da je bio na mestu ubistva u centru Beograda.- Ispričao je da mu je priznao da je on Cvetanoviću pokazao „metu“, kao i da je ovaj u Nikolu Bojovića ispalio ceo rafal. Potom su sa lica mesta pobegli odvojeno, a Cvetanović je, navodno, sam negde bacio ili sakrio oružje - objašnjava naš izvor.Kao motiv za ubistvo, prema nezvaničnim informacijama, Vojinović je pominjao osvetu prema Luki Bojoviću, kog su navodno smatrali odgovornim za ubistvo Branislava Šaranovića na Dedinju 2009. godine. Izvršioci tog zločina do danas nisu pronađeni.

 Delibašić
Delibašić

Ubistvo VidakovićaPOČINILI ZLOČIN I U BUDVIOsim za ubistvo Bojovića, kriminalna grupa, za koju se u narednih dana očekuje optužnica, sumnjiči se i za ubistvo Miloša Vidakovića (28) 2. jula prošle godine u Budvi. Postupak za ovaj zločin pokrenut je u Crnoj Gori, ali je susedna država deo krivičnog gonjenja protiv osumnjičenih koji su uhapšeni u Srbiji ustupila našoj državi.- Vojinović, Cvetanović i Delibašić nedavno su ponovo saslušavani, po zamolnici Crne Gore, koja takođe vodi istragu - objašnjava sagovornik Kurira.

Cvetanović
Cvetanović

ČINJENICEZa šta se okrivljeni terete- Slobodan Šaranović - sumnjiči se da je bio nalogodavac ubistva Nikole Bojovića- Ratko Koljenšić - učestvovao u likvidaciji sa Sašom Cvetanovićem- Miloš Delibašić - pomagao u izvršenju ubistva- Saša Cvetanović - direktni izvršilac zločina- Miloš Vojinović - saučesnik u zločinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja