SKANDAL U TIVTU: Bračnom paru iz Beograda umalo oteli stan!
Foto: Dragan Kadić

U toku potraga za ilegalnim stanarima

SKANDAL U TIVTU: Bračnom paru iz Beograda umalo oteli stan!

Crna Hronika -
Dve nepoznate ženske osobe otvorile su vrata stan akoji je u vlasništvu porodice Ćurgus od 1995, uslelili se, pobacali njihove stvari i stavili rešetke. Kada su komšije shvatile da Ćurgusi nisu prodali stan već da su se žene ilegalno uselile odmah su ih pozvali i oni su munjevito reagovali zahvaljujući policiji

BEOGRAD - Beograđani Ivan Ćurgus i Ivana Lukić-Ćurgus doživeli su neprijatnost kakva se ne pamti u Tivtu – neko je naime, ušao u njihov stan u stambenoj zgardi u Ulici Luke Tomanovića broj 11 u centru Tivta, pobacao deo nameštaja i stvari vlasnika, te na stanu promenio vrata, bravu i na prozore postavio rešetke.

Prema navodima komšija koji žive u istoj zgradi u kojoj Ćurgusi još od 1995. poseduju nekretninu, sve se dogodilo pre 10-ak dana kada su se dve nepoznate ženske osobe, pojavile pred zgradom, otvorile vrata stana beogradskog bračnog para i ušle u njega.

U početku, komšijama nije bilo ništa sumnjivo jer su pretpostavljali da je porodica Ćurgus prodala stan i da je došao novi vlasnik. Ipak, kada su ovi počeli da iznose stvari i bacati deo nameštaja uz obližnje kontejnere, pa su postavili nova vrata i metalne rešetke na prozore, jedan od komšija u subotu je telefonom kontaktirao porodicu Ćurgus u Beogradu i obaviestio da se nešto čudno događa sa njihovom nekretninom u Tivtu.

"Zaprepašćeni, ostavili smo decu na čuvanje, u nedelju seli na prvi avion i došli u Tivat. Dočekala su nas nova, zaključana vrata na ulazu našeg stana. Uz pomoć majstora, otvorili smo ih i ušli unutra – dobar deo nameštaja je bio odnesen, sve naše privatne stvari su nestale, neke slike, fotografije i nama dragi predmeti - sve je to odnešeno. Pozvali smo policiju koja je vrlo profesionalno reagovala, napravila uviđaj i zapisnik, te smo angažovali advokata. Posedujemo sve papire koji dokazuju da je stan u Ulici Like Tomanoviča 11 u Tivtu u našem vlasništvu još od 1995. kada ga je od izvesnog Bogdana Bulatovića, kupio supruzin otac, pokojni Zoran Lukić a ona ga je kasnije od njega nasledila. Ova imovina nije opterećena nikakvim teretima niti je nikada bila predmet bilo kakvog sudskog spora, a porodice Lukić i Ćurgus su je nesmetano uživale već skoro 20 godina", ispričao je novinarima u Tivtu Ivan Ćurgus.

Oni inače, već godinama letuju u tom malom stanu površine 25 kvadrata, a ovde su poslednji put bili u julu. Nakon njih, u avgustu je stan koristila Ivanina majka, a potom neki njihovi prijatelji iz Beograda koji su iz Tivta otputovali 13. septembra.

"Komšije kažu da su u naš stan nakon toga, naverovatnije oko 20. septembra, ušle dve ženske osobe koje su se dovezle u džipu kolašinskih tablica i da im je u iznošenju naših stvari pomagao jedan stariji Rom. Komšijama su te osobe ispričale nekoliko verzija priče kojima su dokazivali svoje navodno vlasništvo nad našim stanom. Očekujemo od policije da pronađe počinioce i protiv njih podnese krivičnu prijavu za upad u tuđu nekertninu, pljačku i oštećenje stvari", kažu Beograđani, dodajući da se ni u snu nisu mogli nadati da im se u Tivtu može dogoditi takva neprijatnost.

Ćurgusi očekuju i da im šteta bude nadoknađena a sa nevericom govore o osobama koje su kako kažu "rešetkama pretvorile naš stan u logor i bez ustezanja, prebirale po nečijim ličnim stvarima i imovini".

Oni su ugradili nova vrata i bravu na stan u nadi da će to neželjene posetioce sprečiti da ponovno uđu u njihovu nekretninu u Tivtu.

( Vijesti. me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track