SLOVAČKA POLICIJA PRONAŠLA ŠTEK: Otkriveno gde se Kosmajac krio u Bratislavi
Foto: Kurir Štampano

Istraga urodila plodom

SLOVAČKA POLICIJA PRONAŠLA ŠTEK: Otkriveno gde se Kosmajac krio u Bratislavi

Crna Hronika -
Prepoznao ga je jedan stariji gospodin. Rekao je da je u tom stanu u zgradi pre nekoliko godina živeo tih i miran gospodin, koji je izbegavao svaku komunikaciju sa komšijama. Nije puno izlazio iz stana i bio je povučen

BRATISLAVA - Slovačka policija pronašla je skrovište Dragoslava Kosmajca u kom je boravio u Bratislavi dok je čekao da dobije slovačko državljanstvo i pasoš.

Dragoslav Kosmajac boravio je u stanu u Slatinskoj 18 u bratislavskom naselju Vrakuna koje se nalazi na periferiji grada. Policija je sa njegovom fotografijom obišla stanare i raspitivala se o Kosmajcu, u sklopu istrage o tome na koji način je dobio državljanstvo i ličnu kartu Slovačke i ko mu je u tome pomogao.

Zvanična adresa boravka u Slovačkoj Kosmajcu tada je bila u ulici Dunajska strada.

Foto: ifmas.sk
Foto: ifmas.sk

.

"Prepoznao ga je jedan stariji gospodin. Rekao je da je u tom stanu u zgradi pre nekoliko godina živeo tih i miran gospodin, koji je izbegavao svaku komunikaciju sa komšijama. Nije puno izlazio iz stana i bio je povučen. Posle nekog vremena, u stan je došao još jedan Srbin", priča izvor iz slovačke policije.

Policija je komšijama pokazivala fotografije Srba sa kojima bi Kosmajac mogao da ima saradnju i jedan od komšija je prepoznao Bobana Stojiljkovića (44) iz Vranja, bliskog saradnika Darka Šarića koji je zajedno sa njim optužen pred Specijalnim sudom zbog šverca narkotika.

Kosmajac je u knjigu državljana Slovačke upisan 13. septembra 2004, a dokumenta je dobio u policijskoj stanici u okrugu 2 u Bratislavi. Zvanična adresa boravka u Slovačkoj tada mu je bila u ulici Dunajska Streda, u stanu koji se vodio na Bobana Stojiljkovića (44) iz Vranja, bliskog saradnika Darka Šarića.

Zanimljivo je i to da je lična karta Kosmajca izdata u istoj policijskoj stanici gde ju je dve godine kasnije preuzeo i Darko Šarić.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track