SMRT MALIŠANA U UDESU: Majka još ne zna da joj je beba poginula!
Foto: Nemanja Pančić

Snaja i dever iz Ćuprije kritično, ostali van životne opasnosti

SMRT MALIŠANA U UDESU: Majka još ne zna da joj je beba poginula!

Crna Hronika -
Mariji Marinković operisana kičma, ali je i dalje u teškom stanju. Lekari kažu da njen dever Nikola ima samo jedan odsto šanse da preživi
1 / 5 Foto: Nemanja Pančić

ĆUPRIJA - Marija ne zna da joj je beba poginula. Ni lekari ni muž ne smeju da joj saopšte najtužniju vest jer je preksinoć operisana i sad je u šok-sobi.Ovo je juče za Kurir rekla Danijela, sestra Dragana Marinkovića (34), koji je prekjuče u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Makedoniji izgubio osmomesečnog sina Andriju, dok su mu drugi sin Matija (5), supruga Marija (30) i brat Nikola (24) teško povređeni. Porodica Marinković je stradala na putu za Paraliju, gde je trebalo da provedu letnji odmor.

Jeziv prizor... Olupina „škode“ u kojoj su bili Marinkovići
Jeziv prizor... Olupina „škode“ u kojoj su bili Marinkovići

Ne može da komuniciraDanijela kaže da je Mariji operisana kičma i da je trenutno u stabilnom stanju.- Operacija je trajala pet-šest sati. Marija ima prelom kičme na dva mesta i vratni pršljenovi su joj povređeni. Rekli su nam da se probudila posle operacije i da je pomerila ruku, ali da još ne može da priča. Nikako nije spremna da primi najteži udarac - plačući priča Danijela, koja sa rođacima, prijateljima i komšijama nestrpljivo čeka vesti iz skopske bolnice, gde su smešteni Marinkovići.

Povređen... Matija Marinković
Povređen... Matija Marinković

Kako kaže, Dragan, koji je u sudaru lakše povređen, ne pomera se od kreveta starijeg sina Matije.- Matiji je juče operisana butna kost i van životne opasnosti je. On je mali i nesvestan je situacije. On će tek kasnije osetiti nedostatak brata. Ova tragedija, koja nam je svima promenila život u sekundi, nažalost, ostaviće trag i na njemu - priča Danijela.Da stvar bude gora, Nikoli Marinkoviću, koji je u komi, život visi o koncu.- Doktori su rekli da Nidža ima jedan odsto šanse da preživi, ali mi se nadamo da će on uspeti da se izbori. Kad god zazvoni telefon, molimo se bogu da su to dobre vesti o Nidži... Kad bi nam javili da je barem trepnuo, bilo bi nam lakše, neizvesnost nas ubija - očajna je Danijela.

U komi... Nikola Marinković
U komi... Nikola Marinković

Doputovali iz ŠvajcarskeOna kaže da niko ne može da veruje da je mali Andrija preminuo.- On je beba, krt i nežan. Srce malo, tek je počeo da živi i nije ni upoznao ovaj svet kako treba, a već nas je napustio... Ovo mu je bio prvi put da je krenuo na more, a dan pre puta se ljuljao u dvorištu. Smejao se i širio ručice da ga uzmemo. Sada je svemu kraj - neutešna je Danijela.Dragan i Marija žive u Švajcarskoj, a u Ćupriju su nedavno došli na odmor. Marija radi kao medicinska sestra, a Dragan se bavi građevinom.

Tetka: Dan pre puta Andrija se igrao u dvorištu. Smejao se i širio ruke da ga uzmemo
Tetka: Dan pre puta Andrija se igrao u dvorištu. Smejao se i širio ruke da ga uzmemo

Baka Divna pod lekovimaBOG MI UZE UNUČE, NEKA BAR SPASE OSTALEDraganova i Nikolina majka Divna već dva dana je u šoku zbog tragedije koja je zadesila njene sinove.- Bog mi uze unuče, neka bar ostale spase - jecala je sve vreme Divna.Ona kaže i da se moli da joj se sin Nikola probudi iz kome.- Čekala sam u ponedeljak da mi Dragan javi da su stigli u Paraliju, a umesto toga, on mi govori za nesreću! Nije odmah rekao da je čedo babino, moj Andrija, mrtav... Ili nije ni sam znao, ko će ga znati. Nikola je pošao s njima samo da se ispričaju, jer dugo nije video brata - kaže Divna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track