Solin: Optužen otac koji je bebi dao metadon
Foto: Wikipedia

Otrovao ćerku

Solin: Optužen otac koji je bebi dao metadon

Crna Hronika -
Metadon je stavio u bočicu s čajem, tako da je devojčica popila neutvrđenu količinu na taj način zatrovanog napitka. Nakon što su lekari u krvi i urinu devojčice našli tragove metadona, koji je njen 31.godišnji otac koristio za svoju terapiju odvikavanja, dali su joj odgovarajuću terapiju i tako joj spasili život

SOLIN - Splitsko Opštinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv muškarca koji je početkom godine tada sedmomesečnoj kćeri dao malo tečnog metadona, uzrokujući trovanje deteta.

Metadon je stavio u bočicu s čajem, tako da je devojčica popila neutvrđenu količinu na taj način zatrovanog napitka, od koga je postala razdražljiva i odbijala hranu, a nedugo potom počela je nepravilno da diše i bila je malaksala.Roditelji su je odvezli u splitsku bolnicu, majka nije znala šta je otac tog jutra napravio, a on ni medicinskom osoblju nije prizano svoje (ne)delo, već tek naknadno policiji.

Nakon što su lekari u krvi i urinu devojčice našli tragove metadona, koji je njen 31.godišnji otac koristio za svoju terapiju odvikavanja, dali su joj odgovarajuću terapiju i tako joj spasili život.

Tužilaštvo je oca optužilo za zloupotrebu detetovih prava, za šta je predviđena zatvorska kazna do pet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track