Specijalno tužilaštvo razmatraće mogućnost za žalbe na presudu protiv Srba
Foto: Wikipedia

Suđenje za martovske nerede

Specijalno tužilaštvo razmatraće mogućnost za žalbe na presudu protiv Srba

Crna Hronika -
Kancelarija Specijalnog tužilaštva Kosova sada razmatra presude koje su izreče od strane suda i razmatraće mogućnosti podnošenja žalbe, izjavila je portparol Misije Euleksa Dragana Nikolić Solomon

PRIŠTINA - Kancelarija Specijalnog tužilaštva Kosova razmatraće mogućnosti za podnosenje žalbe na presude protiv šestorice Srba iz Kosovske Mitrovice zbog učešća u martovskom nasilju 2008. u tom gradu.

"Kancelarija Specijalnog tužilaštva Kosova sada razmatra presude koje su izreče od strane suda i razmatraće mogućnosti podnošenja žalbe", rekla je danas Tanjugu portparol Misije Euleksa Dragana Nikolić Solomon.

Apelacioni sud u Prištini odbacio je kao zakasnelu žalbu tužiteljke Euleksa Nite Amin i potvrdio prvostepenu presudu protiv šestorice Srba iz Kosovske Mitrovice zbog učešća u martovskom nasilju 2008. u tom gradu, rekao je u ponedeljak advokat Dejan A. Vasić.

Marijanu Ilinčiću je potvrđena zatvorska kazna od jedne godine i deset meseci, a Draganu Milojeviću godinu i tri meseca zatvora.

Zoranu Čaviću je potvrđena uslovna kazna zatvora od devet meseci zatvora za period od godinu dana dok su pravosnažno oslobođeni Miodrag Ralić, Avni Krasnići i Nebojša Jović. Marta prošle godine međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, kojim je predsedavala sudija Euleksa Katja Dominik, izreklo je zatvorske kazne trojici, od šestorice Srba, zbog učešća u martovskom nasilju 2008. godine u tom gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track