DOBIJAJU NANOGICU: Ukinut pritvor saučesnicima Marka Milićeva!

Ubistvo Luke Jovanovića

DOBIJAJU NANOGICU: Ukinut pritvor saučesnicima Marka Milićeva!

Crna Hronika -
Prema odluci suda Tamara Bogdanović, Milica Novanković, Bojana Petrović, Nikola Lepen i Dana Manevski će kaznu služiti u svojim stanovima gde će im biti stavljene eletronske narukvice oko noge, preko kojih će se kontrolisati da li poštuju zabranu napuštanja stana

BEOGRAD - Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu doneo je danas presudu prema kojoj je petoro okrivljenih za prikrivanje Marka Milićeva nakon saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Luka Jovanović, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.

Njima je ukinut pritvor u kom su bili od 18. avgusta i oni su pušteni iz Okružnog zatvora u Beogradu da se do izvršnosti današnje presude brane sa slobode.

Portparol suda Igor Veličković rekao je da je sudija za prethodni postupak doneo presude na osnovu zaključenih sporazuma i okrivljenima ukinuo pritvor.

Prema odluci suda, oni će kaznu služiti u svojim stanovima gde će im biti stavljene eletronske narukvice oko noge, preko kojih će se kontrolisati da li poštuju zabranu napuštanja stana.Sudija za prethodni postupak je na ročištu, koje je shodno zakonu zatvoreno za javnost, doneo presudu na osnovu sporazuma koje su okrivljeni juče zaključili sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Tamara Bogdanović je tako osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novanković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Sporazumnim okončanjem jednog dela postupka, značajno se ubrzava ceo proces jer se krivični postupak nastavlja samo protiv trojice osumnjičenih.

U odnosu na Milićeva, njegovog kuma Bratislava Vesovića i taksistu Jankovića postupak se nastavlja.Jankoviću je danas na predlog tužioca sud produžio pritvor, koji prema toj odluci može da traje do 12. oktobra, nakon čega će se ponovo razmotriri razlozi za produženje.Milićev se ranije danas na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

On je rekao da će odbranu izneti u prisustvu svog izabranog branioca Dejana Ćasića, koji nije došao na saslušanje zbog štrajka beogradskih advokata, koji su rad obustavili 10. septembra zbog nezadovoljstva paušalnim poreskim nametima za ovu godinu.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine u kojoj se skrivao dok je bio u bekstvu.Tereti za krivično delo "teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja", učinjeno iz nehata i za koje mu, prema zakonu, preti kazna od 1 do 8 godina zatvora, kao i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.

Vesoviću se na teret stavlja krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora, a taksisti Jankoviću neotklanjanje opasnosti za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dve godine.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u "kantrimenu" kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti Jankoviću naredio da ga prati.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o kradenom autu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track