SPREČEN ŠVERC NA GOSTUNU: 100.000 cigareta u krovu autobusa
Foto: Carina Srbije

Vredne 6.000 evra

SPREČEN ŠVERC NA GOSTUNU: 100.000 cigareta u krovu autobusa

Crna Hronika -
Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju prilikom kontrole autobusa, BiH oznaka koji saobraća na relaciji Herceg Novi - Bijeljina

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Gostun carinici su otkrili pokušaj krijumčarenja 100.000 cigareta u krovu autobusa, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju prilikom kontrole autobusa, bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Herceg Novi - Bijeljina. Autobusom je, kako se navodi u saopštenju, upravljao 29-godišnji državljanin BiH koji je na pitanje carinskog službenika odgovorio da nema ništa da prijavi za carinjenje.

"Nakon pregleda putnika i prtljaga, carinici su odlučili da pregledaju i fabričke šupljine autobusa. Koristeći endoskopsku kameru, u krovnim ventilacionim šupljinama koje služe za zagrevanje i hlađenje kabine autobusa otkrivena je veća količina cigareta", navodi se u saopštenju.

Cigarete su pronađene 18. oktobra, u ponoć, a ukupno je iz šupljina, sa leve i desne strane krova, izvađeno 500 boksova cigareta strane proizvodnje sa i bez akcizne markice.

Najviše je bilo cigareta marke "MN", a potom i marki "trokadero", "monte", "bond", "pride", "BB", "merilyn slims", a ukupna vrednost ovog nelegalnog tovara procenjena je na preko 6.000 evra.

"Vozač je rekao da su cigarete njegove, ali da za njih ne poseduje nikakvu dokumentaciju, zbog čega su privremeno zadržane u carinskoj ispostavi Gostun do predaje u magacin carinarnice Užice", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track