SPREČEN ŠVERC: U golfu mu pronašli 180 kilograma pilećih bataka
Foto: Uprava Carina

Uspeh carinika

SPREČEN ŠVERC: U golfu mu pronašli 180 kilograma pilećih bataka

Crna Hronika -
Vozač, upitan šta ima da prijavi, odgovorio je da ima "nešto malo" bataka za lične potrebe. Potom je usledio detaljan pregled vozila kojim je ustanovljeno da se u automobilu nalazi 12 kutija od po 15 kilograma smrznutih pilećih bataka

BEOGRAD - Carinici su u blizini kontrolnog punkta sa AP Kosovo i Metohija, uspeli da spreče krijumčarenje 180 kilograma smrznutih pilećih bataka, američkog porekla.

Kako je saopšila danas Uprava carina, carinici su 18. septembra u blizini kontrolnog punkta sa AP KiM uspeli da spreče krijumčarenje 180 kilograma smrznutih pilećih bataka, američkog porekla.

Vršeći dubinsku kontrolu na putu Lučane - Bujanovac, carinici su u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije odlučili da zaustave automobil "golf 2", bujanovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin albanske nacionalnosti.

Vozač, upitan šta ima da prijavi, odgovorio je da ima "nešto malo" bataka za lične potrebe. Potom je usledio detaljan pregled vozila kojim je ustanovljeno da se u automobilu nalazi 12 kutija od po 15 kilograma smrznutih pilećih bataka.

Kutije sa batacima bile su raspoređene svuda po automobilu: u prtljažniku, na zadnjem sedištu pokrivene ćebetom, kao i u prostoru ispred suvozačevog sedišta. Na kutijama se vidi da je piletina američkog porekla sa važećim rokom trajanja.

Nakon otkrivanja tovara piletine, vozač je izjavio da je meso kupio u selu Dobrosin, od nepoznatog lica koje je tu robu prethodno kamionom transportovalo do pomenutog sela. Za spornu piletinu vozač nije posedovao nikakvu prateću dokumentaciju. Meso je odmah predato u dalju nadležnost veterinaske inspekcije, dok je protiv 63-godišnjeg putnika pokrenut prekršajni postupak.

Uprava carina podseća da je krajem februara ove godine na graničnom prelazu Gradina sprečen jedan srpski državljanin u pokušaju da iz Bugarske prokrijumčari 48 kilograma mesa sakrivenih u fabričkom rezervoaru za smeštaj benzina, dok je vozilo funkcionisalo na plinski pogon.

Carinici sprečavanjem ilegalnog unosa hrane, koja nije prošla nikakvu kontrolu i za koju nisu plaćene uvozne dažbine, štiti državni budžet, ali pre svega - bezbednost i zdravlje građana, jer je korišćenje takvih namirnica izuzetno rizično, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track