SRPSKA KOLUMBIJA: Sve o braći Vavić

SRPSKA KOLUMBIJA: Sve o braći Vavić

Crna Hronika -
Najstarijeg brata Aleksandra Vavića (27) premijer je javno označio kao čoveka čiji narko-biznis policija mora da ispita. Njegov brat Nikola (24) je u pritvoru zbog pokušaja ubistva, dok je automobil najmlađeg Đure (23) izrešetan početkom meseca na Zvezdari.

BEOGRAD - Policija je u četvrtak uhapsila grupu dilera droge na Karaburmi, Marka B. (25), Ristu J. (67) i četvoricu maloletnika, jer su organizovali prodaju heroina u ovom beogradskom naselju. Prema informacijama iz policije, uhapšeni Marko B, koji je bio zadužen za nabavljanje heroina, ima zajedničke prijatelje i veze sa Aleksandrom Vavićem, vođom Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“.

Ovo nije prvi put da se ime Aleksandra Vavića dovodi u vezi sa trgovinom drogom. Njega je predsednik Vlade Aleksandar Vučić spomenuo u junu zajedno s najvećim dilerom droge Dragoslavom Kosmajcem, uz opasku da policija što pre i hitrije „udari“ na obojicu, piše Blic. Aleksandar Vavić postao je poznat kao vođa huliganske grupe „Alkatraz“, ali i po tome što je pre toga bio jedan od vođa Zvezdinih navijača i grupe „Belgrade boys“. U policijskom dosijeu do sada ima samo jednu presudu na 22 meseca zatvora jer je nožem ranio Stefana Gajića 6. janura 2005. Vavić je odlazak u zatvor odložio zbog rođenja deteta.

„Vava“ je u sačekuši na Tašmajdanu u februaru 2012. ranjen u karlicu, dok je u maju iste godine organizovao bakljadu na postizbornom slavlju SPS-a, stojeći iza Ivice Dačića, tadašnjeg ministra policije. U dosijeu ima 12 krivičnih prijava, za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda. Na Karaburmi drži kafić „Holivud“, koji su mu u decembru prošle godine demolirali huligani iz grupe „Janjičari“. Nikola Vavić u svom policijskom dosijeu ima zatvorsku kaznu od tri i po godine zbog prodaje droge i držanja oružja. Iz zatvora je, nakon amnestije, izašao u decembru 2012. a u KPZ Valjevo je postao poznat kada mu je u ćeliji pronađen telefon, za koji je tvrdio da mu je unela jedna od načelnica za 500 evra. Srednji brat Nikola je, ipak, ponovo završio u pritvoru, jer je krajem maja pucao u Roberta Radojčića (27), šefa obezbeđenja splava „Blejvoč“.

Ni najmlađi brat Đura Vavić nije ostao nezabeležen u policijskim dokumentima. Uhapšen je 2011. zbog sumnje da je otimao dilere koji su odbijali da rasturaju heroin za ekipu s Karaburme. Naime, on se tada sumnjičio da ih je sa saučesnicima odvozio na periferiju grada i nad njima se fizički iživljavao sve dok ponovo nisu pristajali da rade. Kod Đure je tada pronađen pištolj.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track