(VIDEO) STEFANOVIĆ: Marko Milićev osumnjičen za Lukino ubistvo, već robijao zbog pokušaja ubistva!
Foto: Tanjug

Ubistvo na Brankovom mostu

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Marko Milićev osumnjičen za Lukino ubistvo, već robijao zbog pokušaja ubistva!

Crna Hronika -
Milićev je u bekstvu i nalazi se u Turskoj, rekao je Stefanović i dodao da nadležni iz Srbije od MUP-a Turske, pošto je podneta krivična prijava, traže hapšenje i izručenje osumnjičenog. Milićev je 2011. godine izašao iz zatvora gde je odslužio kaznu za pokušaj ubistva, a u Štutgartu je takođe bio osuđen na 26 meseci koje

BEOGRAD - Automobil koji je ubio mladića Luku Jovanovića pre više od dve sedmice na Brankovom mostu vozio je Marko Milićev (33) koji je u bekstvu i nalazi se u Turskoj, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da je privedeno šest osoba koje su Milićevu pomogle u izvršenju ovog krivičnog dela i da im je određen pritvor od 48 sati.

Privedeni su Bratislav Vesović, Saša Janković, Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković, dok je saslušanje još jednog lica je u toku i nakon saslušanja znaće se kakava će prijava biti podneta protiv njih. Njima je određen policijski pritvor, a zaprećena kazna za pomaganje u izvršenju ovog dela i sakrivanju vozila, koje još nije pronađeno, je do pet godina.

Milićev je u bekstvu i nalazi se u Turskoj, rekao je Stefanović i dodao da nadležni iz Srbije od MUP-a Turske, pošto je podneta krivična prijava, traže hapšenje i izručenje Milićeva.

"Mi očekujemo da će u narednih nekoliko dana, to je sada stvar tehnike, Turska njega izručiti i da će on biti u našim rukama", rekao je Steafanović, koji očekuje da će Milićev biti bez problema izručen Srbiji.

Inače, Milićev je odavno poznat policiji zbog niza krivičnih dela, a sumnja se da je pripadao određenoj organizovanoj kriminalnoj grupi sa Zvezdare koja se bavi dilovanjem narkotika, rekao je ministar.

Milićev je 2011. godine izašao iz zatvora gde je odslužio kaznu za pokušaj ubistva, a u Štutgartu je takođe bio osuđen na 26 meseci koje, kako je rekao ministar, pretpostavlja da je odležao.Stefanović je dodao da je Milićev počinio još niz krivičnih dela uključujući i posedovanje oružja.

U Tursku je, nakon nesreće na Brankovom mostu, prebegao sa svojim pasošem, ali ne i sa automobilom kojim je počinio ubistvo, naveo je ministar i najavio da će policija danas objaviti fotografiju Milićeva koji se, inače, ranije prezivao Marković.Stefanović je novinarima rekao i da veruje da vozilo kojim je počinjeno ubistvo nije regularno uvezeno u zemlju, kao i da je policija tokom istrage oduzela tri takva vozila i najavio da će narednih dana oduzeti još desetak.

Ministar je zamolio za razumevanje što se još ne otkrivaju pojedini detalji iz istrage, uz napomenu da je "slučaj Brankov most" pravno čist, što podrazumeva da je utvrđeno da je Milićev vozio automobil, da još nedostaje vozilo kojim je počinjeno ubistvo, ali i da on veruje da će to biti završeno u narednih nekoliko dana budući da je reč o tehničkom pitanju.Opširno opisujući detalje i putanju kojom se kretao Milićev kobne noći, ministar je rekao da je on sa društvom bio na splavu Lasta, a da je do nesreće došlo kada su se, preko Brankovog mosta, uputili ka splavu Fristajler.

"Tada su vozilom udarili u 'ladu nivu' i teško ranili Luku", rekao je Stefanović i dodao da je Milićev svima rekao da ništa ne govore o nesreći koja se dogodila.Milićev je onima koji su bili sa njim, dodao je Stefanović, dao vizit karte nekih advokata i tražio i neke druge radnje, o kojima, kako je rekao, zbog interesa istrage ne bi govorio.Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući.

Njima se na mostu pokvarilo vozilo i kad su izašli da ga preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

http://www.youtube.com/watch?v=bXndWLXb-N8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track