(FOTO) UBISTVO NA BRANKOVOM MOSTU: Ovako se provodio Lukin ubica Marko Milićev!
Foto: Mup

Krije se u Turskoj

(FOTO) UBISTVO NA BRANKOVOM MOSTU: Ovako se provodio Lukin ubica Marko Milićev!

Crna Hronika -
Izašao je koristeći svoj pasoš, očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana, naveo je ministar policije. Šestorki osumnjičenoj za saučesništvo - Bratislav Vesović, Dana Manevski, Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Saša Janković i Nikola Lepen- određeno zadržavanje od 48 sati
1 / 6 Foto: Facebook

BEOGRAD - Marko Milićev (33), koji je usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, nalazi se u Turskoj, izjavio je Nebojša Stefanović, ministar policije. On je danas u Palati Srbija ovim povodom održao uživo konferenciju za novinare na kojoj je otkrio identitet Lukinog ubice.

"Osumnjičeni je od ranije poznat policiji, između ostalog i zbog pokušaja ubistva, za šta je bio osuđen u Srbiji na tri godine i šest meseci. Tu kaznu je izdržao i 2011. izašao iz zatvora. Takođe je u Štutgartu je bio osuđen na dve godine i 2 meseca, a i nekada se prezivao Marković.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sumnja se da je povezan sa narko grupama sa Zvezdare. On nije uhapšen, ali očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana. On je koristio svoj pasoš prilikom prelaska granice", naveo je ministar koji je potvrdio da je osumnjičeni bio na splavu "Lasta", a zatim se sa saučesnicima uputio ka splavu "Fristajler", kad je došlo do toga da kolima udari Jovanovića.

FOTO: Bella Notte
FOTO: Bella Notte

Nakon toga, uputili su se ka Trošarini gde su zaustavili taksi kojim su saučesnici otišli. Milićev im je podelio vizit-karte advokata u slučaju da ih policija traži i savetovao da ćute. On je dodao da je za ovo krivično delo zaprećena kazna od osam godina robije.

Inače Milićev je menadžer jednog poznatog restorana

"Suvozač u kolima mini kantrimen, za kojima se još uvek traga, bila je Dana Manevski, drugoosumnjičeni je Bratislav Vesović. Pored njih saučesnici su još i Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Saša Janković i Nikola Lepen", rekao je ministar dodajući da je protiv ukupno šest osoba podneta krivična prijava za nepružanje pomoći povređenom licu. Oni su privedeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati, a za delo koje su počinili zaprećena je kazna do pet godina robije.

FOTO: Bella Notte
FOTO: Bella Notte

"U toku je saslušanje još jedne osobe", dodao je Stefanović dodajući da je osumnjičeni Milićev od saučesnika tražio da ćute o ovom slučaju.

Stefanović veruje da vozilo kojim je počinjeno ubistvo nije regularno uvezeno u zemlju. Policija je tokom istrage oduzela tri takva vozila a narednih dana će, najavljuje ministar, oduzeti još desetak. Ministar Stefanović kaže da policija ima nepobitne dokaze i iskaze drugih okrivljenih koji ukazuju da je Marko Milićev počinilac ovog krivično dela. Istakao je da je reč o pravno čvrstom slučaju.

FOTO: Bella Notte
FOTO: Bella Notte

"Sve činjenice u ovom slučaju su nepobitno utvrđene", dodao je Stefanović rekavši da su pregledane hiljade video materijala sa benzinskih pumpi i drugih bezbednosnih kamera uključujući one sa graničnih prelaza.

"Zahvalan sam porodici Luke Jovanovića za sve što su izdržali. Znam da ovo nije velika uteha za njih, ali jeste malo olakšanje to što znamo ko je odgovoran za smrt njihovog sina i što će uskoro biti priveden pravdi", naveo je Stefanović.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Podsetomo, Luku Jovanovića je udario automobil dok je s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri svoj automobil koji je bio u kvaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track