STEFANOVIĆ: Policija intenzivno traga za vozačem koji je usmrtio Luku Jovanovića!
Foto: Fonet

U potragu uključeno više od 100 policajaca

STEFANOVIĆ: Policija intenzivno traga za vozačem koji je usmrtio Luku Jovanovića!

Crna Hronika -
Policija je proverila svih 86 mini kantrimena registrovanih u Srbiji, a sa vlasnicima tih automobila je obavljen razgovor i sigurni smo da taj automobil nije među ovih 86 vozila koja su registrovana u našoj zemlji, kazao je Stefanović

NOVI PAZAR - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija i dalje intenzivno traga za osobom koja je automobilom marke "Mini moris kantrimen" udarila i ubila Beograđanina Luku Jovanovića.

"Policija je proverila svih 86 "mini kantrimena" registrovanih u Srbiji, a sa vlasnicima tih automobila je obavljen razgovor i sigurni smo da taj automobil nije među ovih 86 vozila koja su registrovana u našoj zemlji", kazao je Stefanović novinarima u Novom Pazaru.

Prema njegovim rečima, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke sa graničnih prelaza jer se sumnja da je vozilo imalo strane registarske tablice.

Ministar je istakao i da MUP ne raspolaže sredstvima koja se prilikom registracije vozila izdvajaju za bezbednost u saobraćaju. "Od 2012. godine nijedna državna institucija nema sopstvena sredstva, sve ide transferno u budžet. Policija ne vrši postavljanje kamera, asfaltiranje puteva ili popunjavanje udarnih rupa.

To su nadležnosti drugih, a naša dužnost je kontrola sprovođenja zakona koji se tiču saobraćaja", rekao je Stefanović.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao je juče da zastareli video nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača "kantrimena", jer se od registracije automobila u Srbiji odvaja deo za bezbednost saobraćaja.

"Osam miliona evra izdvojeno je u proteklih pet godina po Zakonu o osiguranju u saobraćaju u poseban Fond za video nadzor. Od tih osam miliona evra, prema našim podacima, nijedna kamera nije kupljena u Srbiji. A sa druge strane ne zna se šta je sa tim novcem", kazao je Okanović.

Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je "mini moris", a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca. Njegov otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a prošle nedelje održani su i protesti zbog te tragedije. Vozač "mini morisa" je posle nesreće, bez zaustavljanja pobegao s lica mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track