Štrajk advokata odložio suđenje Bubalu!
Foto: Marina Lopicic

Specijalni sud

Štrajk advokata odložio suđenje Bubalu!

Crna Hronika -
Sud je sledeći termin za suđenje zakazao za 16. i 17. oktobar

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je odložen nastavak suđenja bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom privatizacije Luke Beograd zbog štrajka advokata.

Sud je sledeći termin za suđenje zakazao za 16. i 17. oktobar.Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu, kada je bivši ministar deteljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću Milana Beka "Vorldfin" iz Luksembruga.

Za isto delo se terete i izvršni direktor Agencije za privatizaciju Miodraga Đordevića i Goran Mrđa, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktor Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhavata bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

Bubalo je uhapšen 14. juna prošle godine i do 27. decembra je bio u pritvoru kada je pušten da se brani sa slobode.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i Milan Beko na pocetku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković povukao kasnije iz Luke, a Beko iz C-marketa.Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track