(VIDEO) SUBOTICA: Prevrnuo se autobus, poginula putnica, 30 povređeno
Foto: RTS Printscreen

Težak udes

(VIDEO) SUBOTICA: Prevrnuo se autobus, poginula putnica, 30 povređeno

Crna Hronika -
Do nesreće je došlo kad se na autoputu prevrnuo autobus turskih registarskih oznaka, koji je prevozio uglavnom mlađe osobe, verovatno na ekskurziju. Pretpostavlja se da je vozač zaspao za volanom
1 / 3 Foto: Tanjug Printscreen

SUBOTICA - Jedna osoba je poginula, a tridesetak je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros u 5.55 sati na autoputu između Bačke Topole i Subotice.

Do nesreće je došlo kad se na autoputu prevrnuo autobus turskih registarskih oznaka, koji je prevozio uglavnom mlađe osobe, verovatno na ekskurziju. Turski autobus je išao za Nemačku, u njemu je bilo 37 putnika, od kojih je jedan teže povređen, a poginula osoba je žena od pedesetak godina koja je podlegla povredama.

Foto: Printscreen Tanjug
Foto: Printscreen Tanjug

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, autobus je sleteo sa desne strane auto-puta, a prema dubokim tragovima koje je ostavio za sobom kada se survao s kolovoza može se pretpostaviti da je vozač zaspao za volanom. Autobus je gotovo potpuno uništen.

Kako je rekla portparol Hitne pomoći dr Mihaela Budimski, ova služba je zbrinula 15 povređenih, od kojih dve imaju teške povrede. Prema njenim rečima, na hitnom prijemu Opšte bolnice u Subotici nalazi se 30-ak povređenih.

Subotička policija: Vozač izgubio kontrolu nad autobusom

Do saobraćajne nesreće kod Bačke Topole došlo je pošto je vozač autobusa, turske registracije iz za sada neutvrđenih razloga, "izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta", saopštila je subotička policija."Vozač autobusa, turskih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Novog Sada ka Graničnom prelazu Horgoš, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta", navodi se u saopštenju.

Foto: Printscreen Tanjug
Foto: Printscreen Tanjug

U saobraćajnoj nesreći, "poginula je turska državljanka, dok je ostalih 36 putnika zbrinuto u Opštoj bolnici u Subotici, gde će nakon ukazane medicinske pomoći biti utvrđen tačan broj povređenih lica".

Uviđaj na mestu nezgode, izvršili su tužilac Osnovnog javnog tužilaštva i pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Subotici. Prema izjavama očevidaca, autobus je prevozio uglavnom mlađe osobe, verovatno na ekskurziju.

Vozač prevrnutog autobusa na posmatranju u bolnici

Vozač autobusa turskog autobusa, koji se prevrnuo jutros na auto-putu kod Bačke Topole, zbog zadobijenih povreda smešten je u Opštu bolnicu u Subotici, izjavio je javni tužilac u Osnovnom javnom tužilastvu u Subotici Branislav Rankov.

On je za subotičku Ju eko televiziju izjavio da će policija vozača spovesti u tužilaštvo kada bude zdravstveno spreman da daje izjave, a da li će biti u pritvoru ili bolnici sve zavisi od njegovog zdravstvenog stanja, pošto ima problema sa srcem i nalazi se na posmatranju.

Rankov je dodao da će putnici biti dovedeni u tužilaštvo da daju izjave.

“Tokom dana će svih 37 putnika biti dovedeno u tužilaštvo da daju izjave, a kako saznajem Turska vlada je organizovala avionski prevoz za njihov povratak u Tursku”, istakao je Rankov.

(EPK/Tanjug)

http://www.youtube.com/watch?v=DKqUQ9UmCUg

http://www.youtube.com/watch?v=PJPidtt1zpI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track