SUBOTICA: Zloupotrebom položaja stekli 13,8 miliona dinara
Foto: Shutterstock

Privedeno dvoje osumnjičenih

SUBOTICA: Zloupotrebom položaja stekli 13,8 miliona dinara

Crna Hronika -
Pripadnici Policijske uprave u Subotici uhapsili su i po ovlašćenju nadležnog tužioca odredili zadržavanje do 48 časova G.V.H. (50) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je, u saizvršilaštvu sa M.B. (44) iz okoline Vrbasa, izvršio sedam krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica

SUBOTICA - Subotička policija uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja kojim su stekli 13,8 miliona dinara.

Pripadnici Policijske uprave u Subotici uhapsili su i po ovlašćenju nadležnog tužioca odredili zadržavanje do 48 časova G.V.H. (50) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je, u saizvršilaštvu sa M.B. (44) iz okoline Vrbasa, izvršio sedam krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

“Osumnjičeni se terete da su kao odgovorna lica preduzeća doo "Panona foods" iz Subotice, u toku 2013. godine, od firme doo "Farmers Trade’’ iz Gunaroša i još šest pravnih lica preuzeli veću količinu različite robe koju nisu platili, niti knjigovodstveno evidentirali”, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Subotica.

Sumnja se da su preuzetu robu dalje prodavali nepoznatim kupcima i na taj način protivparavno pribavili imovinsku korist od oko 13,8 miliona dinara.Osumnjičeni G.V.H. će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Subotici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track