SUĐENJE KOŠARKAŠU KIMANIJU FRENDU: Sudija zakazao iznošenje završnih reči u petak!
Foto: Dado Djilas

Uskoro i prvostepena presuda

SUĐENJE KOŠARKAŠU KIMANIJU FRENDU: Sudija zakazao iznošenje završnih reči u petak!

Crna Hronika -
Na današnjem suđenju svedočio je policajac Filip Bojović, koji je vršio uviđaj posle nesreće, a on je istakao da je kritične večeri kolovoz bio više suv nego mokar. On je rekao da je Kimani prošao kroz trepćuće žuto svetlo. Svedok Filip Bojović je takođe rekao da nije bilo vode na mestu tragičnog događa u Francuskoj ulici u Beogradu

BEOGRAD - Završne reči košarkašu Kimaniju Frendu, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće, u kojoj je 2. novembra 2012. godine poginula Nevena Dragutinović (29), devojka pevača grupe In Vivo, zakazana je za petak, u 8.30, u Višem sudu u Beogradu, pred većem sudije Slavice Nikolić.

Nakon toga košarkašu bi uskoro trebalo da bude izrečena provostepena presuda.

Na današnjem suđenju svedočio je policajac Filip Bojović, koji je vršio uviđaj posle nesreće, a on je istakao da je kritične večeri kolovoz bio više suv nego mokar. On je rekao da je Kimani prošao kroz trepćuće žuto svetlo. Svedok Filip Bojović je takođe rekao da nije bilo vode na mestu tragičnog događa u Francuskoj ulici u Beogradu.

Jovana Dragutinović, sestra stradale devojke, izjavila je danas u svom svedočenju da se seća da je na dan pogibije njene sestre bilo suvo vreme i da su čak tada prilikom izlaska obukle laganiju odeću.

- Bilo je lepo vreme, sećam se da sam tog dana šetala psa. Kada sam ulazila u taksi, takođe je bilo lepo vreme ali ne znam šta se kasnije desilo jer sam htela da vidim sestru – rekla je Jovana Dragutinović koja je rekla da se pridružuje krivičnom gonjenju Kimanija Frenda.

Njen advokat Dejan Ćasić je zamolio sudiju da ona nakon svedočenja izađe i istakao da svaki pretres predstavlja za nju veliki stres.

Ona se danas u Palati pravde pojavila u majici koja je na njenim leđima otkrivala tetovažu lika njene sestre na kojoj piše "Živi život", na engelskom jeziku.

Kimanijev advokat Jugoslav Tintor je tvrdio na suđenju da je u večeri nesreće bio mokar kolovoz kao i da su viđeni tragovi vode na fotografijama nesreće. On je sudu dostavio dopis za koji je rekao da je izvod iskazane evidencije za Limanija, a iz kojeg se vidi, kako je naveo, da on nije krivično kažnjavan na Jamajci. On je tražio da se sasluša istražni sudija i zamenik tužioca koji su vršili uviđaj i novo veštačenje, ali je sudija Slavica Nikolić odbila njegove predloge kao neosnovane.

Sudija je izjavila da nema potrebe za novim veštačenjem jer je saobraćajni veštak Kosta Grubor dao dovoljno jasan nalog na osnovu kojeg se može utvrditi jasno činjenično stanje.

Takođe, danas u sudnici je odgledan snimak sa uviđaja nesreće na kojem se vidi i telo mrtve devojke koje je, prema iskazu veštaka Koste Grubora na prethodnom suđenju, odletelo čak 21 metar nakon udarca.

Kimani Frend je u sud došao iz kućnog pritvora sa nanogvicom na nozi, a rekao je da radi vežbe za kičmu sa kojom ima probleme još od boravka u zatvoru.

Inače, on se tokom boravka u zatvoru žalio da mu boravak u ćeliji stvara velike probleme sa kičmom.

( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track