SUĐENJE U ŠPANIJI: Ovako danas  izgledaju Luka Bojović i Vlada Budala!
Foto: Rojters

Ubistvo Milana Jurišića

SUĐENJE U ŠPANIJI: Ovako danas izgledaju Luka Bojović i Vlada Budala!

Crna Hronika -
Luka Bojović iznoseći svoju odbranu na pitanje sudije da li je ubio Milana Jurišića kratko je odgovorio tako mi boga naravno ne, i negirao da je on dao naređenje da se ubije Jurišić

MADRID – Pred Višim sudom u Madridu danas je počelo suđenje Luki Bojoviću, koji je optužen da je organizovao i počinio ubistvo pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta u martu 2009. godine.

Bojović je na današnjem ročištu iznoseći svoju odbranu pred sudom rekao da je poznavao Milana Jurišića. Upitan od strane sudije da li je počinio ubistvo Jurišića, Bojović je kratko odgovorio: “ Tako mi boga naravno ne”. On je takođe negirao i da je naređenje da se Milan Jurišić ubije i dodao da on nije imao takvu moć da to naredi i da to ne bi uradio iz bilo kog razloga.

Osim Bojovića Vladimir Milisavljević zvani Budala i Siniša Petrić takođe su negirali da su imali bilo kakvu vezu sa ubistvom Milana Jurišića, i dodali da Luka Bojović nikada nije bio njihov šef, već da ih je jedino povezivalo prijateljstvo.

Oni su negirali pripadnost bilo kakvoj organizovanoj kriminalnoj grupi i umešanost u ubistvo Jurišića.

Branilac Vladimira Milisavljevića zastupajući svog klijenta pred sudskim većem je rekao, da uprkos tome što Bojović nije imao nikakve veze sa ubistvom Jurišića, zločin je izvršio drugi član zemunskog klana koji nije uhapšen u Španiji.

Španski sud sumnjiči Miloša Simovića, Luku Bojovića i Sretka Kalinića za ovo monstruozno ubistvo.Bojović je označen kao organizoator ubistva, koje se dogodilo u martu 2009 godine, kada je Jurišić ubijen, a njegovo telo isečeno motornom testerom, a zatim samleveno u mašini za meso. Samleveni ostaci tela bačeni su u reku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija. Pretragom reke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić.

Posle čitanja optužnice tužilac je od sudskog veća zatražio da Luka Bojović bude osuđen na 41 godinu zatvora, Vladimir Milisavljević na 21 godinu, a Siniša Petrić na 17 godina zatvora za ubistvo Milana Jurišića.

Inače Sretko Kalinić je davajući izjavu španskom istražnom sudiji specijalnog suda Fernandu Andreu Mereljesu i njegovom saradniku kazao da je Bojović usmrtio Jurišića tako što ga je čekićem udario po glavi, a onda su isto nastavili da rade on i Miloš Simović sve dok je davao znakove života.

Policija je kasnije navela da je Jurišićevo telo isečeno testerom za drva i samleveno u mašini za meso, ali malo im je bila jedna, jer se pokvarila pa su morali da kupe drugu.Mlevenje tela potrajalo je četiri, pet dana, a stan u kojem je počinjneo monstruozno ubistvo bio je sav u krvi. Samleveni ostaci tela bačeni su u reku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija. Pretragom reke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić.

Madridski dnevnici su ranije preneli da je Jurišić ubijen jer je ušao u sukob sa Bojovićem zbog žene čiji identitet nije utvrđen. Tokom istrage španska policija je u Bojovićevom stanu pronašla oko 600.000 dolara i veću količinu oružja i municije.

Luka Bojović je uhapšen februara 2012 u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela. Inače protiv grupe Luke Bojovića i njegovih naslednika u poslu biće pokrenuti sudski postupci u Španiji zbog ubistava, prodaje kokaina i pranja novca.

( EPK/europapress.es)

O ubistvu Jurišića svedočio osim Kalinića i Miloš SimovićUhapšeni Miloš Simović svedočeći pred španskim sudijom Andre Mereljesom u Beogradu izjavio je da su Milana Jurišića brutalno ubili Sretko Kalinić i Luka Bojović, a u svom jezivom svedočenju on je do detalja opisao kako je Bojović pretukao Jurišića, isekao telo na komade, a zatim od njegovog mesa skuvao gulaš.- Rekli su mi da su napravili gulaš od Jurinih ostataka i da su ga pojeli. Odrali su mu kožu sa lica, zajedno sa kosom koju su kao masku zatim stavljali na glavu. Počeli su i da melju njegovo meso. ali, mašina se pokvarila, pa su morali da kupe drugu kao bi mogli da samelju kosti. Bilo je krvi svuda po stanu, ispričao je Simović sudiji.Ovo je potvrdio i sam Sretko Kalinić koji je takođe učestvovao u ubistvu Milana Jurišića. On je u svom svedočenju španskom sudiji Mereljasu koji ga je posle molbe srpskim kolegama saslušao u zatvoru rekao, da je Jurišić otišao u kupatilo da se istušira, a kada je izašao, Bojović ga je napao i četiri ili pet puta udario čekićem po glavi. Od udaraca je bilo krvi po celom stanu, da je u njega zatim pucano iz pištolja “ bereta” sa prigušivačem.- Telo je stavljeno na ćebe i odneto u kuhinju gde su ga iskeli. Bojović je telo ostavio u frižider, do jutra, jer se sve dogodilo u 11 uveče jer niko nije želeo tada da pravi buku i narušava kućni red, ispričao je Kalinić.Prema njegovim rečima on je kupio mašinu za mlevenje mesa, a Vladimir Milisavljević se ponudio dam u pomogne da samelju Jurišića, ali se mašina pokvarila, jer je Jurišić imao metak u telu, pa se zaglavio, zbog čega je kupljena druga mašina.Kalinić je sudiji Merseljasu rekao da je Bojović taj koji je rezao testerom kolena, kukove, ruke i glavu, a ostatak kostiju i delova tela što nije bačen u kanalizaciju poslali su njega da baci u reku, dok su kupljene špahtle sa kojima su strugali krv sa zidova dok su uklanjali dokaze o ubistvu iz stana.Ostatak kostiju je prerezan testerom i bačen u reku Manzanares gde ih je policija pronašla 21.marta 2012 godine skoro tri godine posle zločina, urađena je zatim DNK, koji je potvrdila da kosti pripadaju nestalom Milanu Jurišiću Juretu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track