Kebo traži ekshumaciju i novu istragu: Irfan Ljubijankić nije poginuo u padu helikoptera?
Foto: Printscreeen You Tube

Predat zahtev

Kebo traži ekshumaciju i novu istragu: Irfan Ljubijankić nije poginuo u padu helikoptera?

Crna Hronika -
Motivisao me je razgovor sa njegovom porodicom, koja je dala usmenu saglasnost za eshumaciju, kako bi se utvrdilo da li je dr. Ljubijankić ubijen raketiranjem helikoptera kojim je leteo u Zagreb ili je to učinjeno na tlu, napisao je potresednik Federacije BiH Mirsad Kebo u svom zahtevu

SARAJEVO - Potpredsednik Federacije BiH Mirsad Kebo uputio je predlog Glavnom tužiocu BiH, a koji se odnosi na ekshumaciju tela ubijenog ministra spoljnih poslova RBiH Irfana Ljubijankića.

" Za to me je motivisao razgovor sa njegovom porodicom 29.jula ove godine u Sarajevu, koja je dala usmenu saglasnost za eshumaciju, kako bi se utvrdilo da li je dr. Ljubijankić ubijen raketiranjem helikoptera kojim je leteo u Zagreb ili je to učinjeno na tlu. Ako nije izvršena obdukcija, to stvara opravdane sumnje u okolnosti ubistva i motive ovog čina, napisao je u predlogu za eshumaciju tela ubijenog minista spoljnih polsova BiH, potpresednik Federacije BiH Mirsad Kebo.

Foto. Printscreen You tube
Foto. Printscreen You tube

Inače potpredsjednik FBiH pre nekoliko dana zatražio je od Glavnog tužioca da se rasvetle okolnosti pod kojima je poginuo Ljubijankić.

Podsetimo Dr. Irfan Ljubijankić za Ministra spoljnih poslova RBiH postavljen je odlukom o izboru Vlade RBiH na sednici održanoj 23. juna 1994. godine. Na toj dužnosti je poginuo 28. maja 1995. godine. Helikopter kojim se vraćao iz Bihaća u Zagreb oboren je protivavionskom raketom za koju se sumnja da su ispalile snage vojske RSK.

Ljubijankić je sahranjen 8. juna 1995. godine u Bihaću.

( Sutra.ba/Wikipedia)

http://www.youtube.com/watch?v=GZbAR0V4Z-s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track