SVEDOČIO TIJANIN OTAC: Tićin ubica nije smeo da me pogleda u oči!
Foto: Kurir Štampano

Igor Jurić otac svirepo ubijene Tijane Jurić

SVEDOČIO TIJANIN OTAC: Tićin ubica nije smeo da me pogleda u oči!

Crna Hronika -
Želeo sam da ga pitam zašto mi je ubio dete, ali on nije došao u sud, rekao je Igor Jurić

SUBOTICA - Nadao sam se da ću u tužilaštvu videti Dragana Đurića. Želeo sam da ga pogledam u oči i da ga pitam zašto mi je ubio dete, ali on nije želeo da dođe.Ovo je za Kurir, nakon što je svedočio u Višem javnom tužilaštvu u Subotici, izjavio Igor Jurić, otac Tijane Jurić (15), koju je 26. jula zverski ubio Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina. Tijanini roditelji Igor i Mirjana juče su saslušani u okviru istrage o stravičnom zločinu koji je potresao Srbiju.Ne sme biti pomilovan- Apsolutno se pridružujemo krivičnom gonjenju Đurića i nećemo se pomiriti kaznom manjom od 40 godina zatvora! Verujem da će ubica, kog naša Tijana ni jednim svojim postupkom nije izazvala, dobiti maksimalnu kaznu i da za njega neće postojati nikakvo pomilovanje. Svaka druga kazna bila bi poraz i za nas, ali i za državu - izjavio je Igor Jurić.

Žrtva monstruma... Tijana Jurić
Žrtva monstruma... Tijana Jurić

On kaže da jučerašnjem saslušanju nije prisustvovao ni Đurićev advokat Viktor Gostiljac.Ko mu plaća advokata?- Zabrinjava me ko je u stvari angažovao advokata Gostiljca i ko to sve plaća. Đurićeva rodbina je izjavila da on nema novca, a sad angažuje Gostiljca, koji važi za skupog advokata - rekao je Igor.Tijanin otac kaže da je onaj, ko sponzoriše Dragana Đurića, istovremeno saučesnik u ubistvu, bez obzira na to što nije bio na mestu zločina.Mnogo mi je teško- Shvatam da svaka osoba ima pravo na odbranu, ali me zanima ko mu sad pomaže ili mu je ranije pomagao - pita se Jurić.On je naglasio da mu je saslušanje teško palo i da niko ne može da zamisli kako se oseća.- Saznanje kako se desilo ubistvo moje ćerke me je dodatno pogodilo i tek sad planiram da krenem u pravu borbu - odlučan je Jurić.

Osumnjičeni... Dragan Đurić
Osumnjičeni... Dragan Đurić

Ne veruje da je ludDRAGAN ĐURIĆ JE SIGURNO BIO URAČUNLJIVOtac zverski ubijene devojčice Igor Jurić kaže da je malo verovatno da je Dragan Đurić, osumnjičeni za ubistvo njegove ćerke, u trenutku zločina bio neuračunljiv.- Osoba koja je najpre ubila Tijanu, pa vozila automobil, pa otišla na pijacu i kupila šta joj treba, a zatim zakopala telo, prema mom mišljenju, više je nego uračunljiva. Sve što je Đurić uradio nakon zločina svesno je uradio - kaže Igor.

Hronologija- Tijana je nestala u Bajmoku u noći između 25. i 26. jula- pre nestanka krenula da vrati duks drugu- telo je nađeno pored puta Sombor-Čonoplja- osumnjičeni Dragan Đurić uhapšen je u mesari u kojoj je radio u Surčinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja