TIJANIN OTAC: Ne želim da iko drugi doživi ovakvu tragediju
Foto: Aleksandar Jovanović

Igor Jurić ispunjava obećanje dato ćerki Tijani

TIJANIN OTAC: Ne želim da iko drugi doživi ovakvu tragediju

Crna Hronika -
S reči na delo Skupštini Srbije predat je predlog Tijaninog zakona, a uskoro počinje sa radom i Tijanin sajt, rekao Igor

SUBOTICA - Od trenutka kad sam sakupio dovoljno snage da se pokrenem, počeo sam da realizujem ono što sam obećao Tijani, sebi i svima koji su pratili našu tragediju. Sačinio sam predlog Tijaninog zakona, koji je narodni poslanik Gojko Rodić predao u Skupštini Srbije, a uskoro počinje s radom i Tijanin sajt.Planira spomen-parkOvo je za Kurir rekao Igor Jurić, otac Tijane Jurić (15), za čije je brutalno ubistvo osumnjičen Dragan Đurić (33), mesar iz Surčina. Igor je za naš list rekao i da je razgovarao s nadležnima o uređenju lokaliteta na kojem je Tijana pronađena.- Želim da taj prostor bude pretvoren u svojevrsni spomen-park. Ukoliko ova ideja bude realizovana, želim da javnost zna da za taj spomen-park ni jedan jedini dinar neće otići ni iz jednog opštinskog niti iz državnog budžeta, već će se novac obezbediti iz evropskih fondova namenjenih za ovakve projekte - rekao je Igor.Otac ubijene Tijane osvrnuo se i na komentare pojedinaca koji zlobno tvrde da porodičnu tragediju Igor koristi za ličnu promociju!Izvući ono pozitivno- Kada proživite ono kroz šta smo mi prošli, više nikad ne možete da pogledate sliku nekog nestalog deteta ili pročitate njihovo ime a da vam to nanovo ne otvori ranu, koja verovatno nikad neće zarasti. Sve što radim, zajedno s ljudima s kojim sarađujem, radim zarad budućnosti! Najveća mi je želja da niko nikad više ne prođe kroz strahotu kroz kakvu smo mi prošli i prolazimo svakog dana - rekao je Igor.On dodaje da je njegova misija da iz stravične tragedije izvuče ono što je pozitivno, plemenito i ispravno.- To radim ne za sebe ili svoju porodicu, jer ono što je nama urađeno više nikad ne može da se ispravi, već za druge ljude, za čitavo društvo! To je jedini način da sve što nas je zadesilo dobije makar neki smisao, a znam da bi me moja Tijana podržala - zaključio je Igor Jurić.(M. I.)

Prozvao braniocaOGORČEN NA ADVOKATA GOSTILJCAIgor Jurić osvrnuo se i na advokata Viktora Gostiljca, koji brani osumnjičenog Đurića.- Očekujem da uskoro na videlo izađe ko finansira njegove usluge, ali bez obzira na to da li je njegov motiv da prihvati ovaj posao novac ili nekakav profesionalni prestiž, smatram da samo posebna vrsta čoveka može mirne savesti da dobrovoljno pristane da brani nekoga kao što je Dragan Đurić - rekao je Igor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja