TIRANA: Radnici ukrali 6 miliona dolara iz centralne banke Albanije
Foto: Shutterstock

Izdat nalog za hapšenje

TIRANA: Radnici ukrali 6 miliona dolara iz centralne banke Albanije

Crna Hronika -
Istraga je pokrenuta protiv Adrijana Bitraja, šefa Sektora centralne banke zaduženog za čuvanje novčanih sredstava povučenih iz opticaja, i njegove supruge Mimoze Bruzije. Bitraj je priznao da je novac sakriven u odeći, tokom četiri godine, iznosio iz banke

TIRANA - Sud u Tirani izdao je nalog za hapšenje dvoje radnika centralne banke Albanije koji se sumnjiče za krađu šest milijardi leka (šest miliona dolara).

Istraga je pokrenuta protiv Adrijana Bitraja, šefa Sektora centralne banke zaduženog za čuvanje novčanih sredstava povučenih iz opticaja, i njegove supruge Mimoze Bruzije, javlja albanski portal "Top čenel".

Bitraj, zaposlen u centralnoj banci od 1993. godine, priznao je da je u protekle četiri godine, novac koji je trebalo da bude pušten u opticaj ili novčana sredstva koja su trebalo da budu uništena, iznosio iz trezora.

"Iznosio sam novac tokom četiri godine. Skrivao sam ga u odeći i koristio činjenicu što je moj nadređeni bio nov i što nije znao šta se zapravo događa", izjavio je Bitraj, i dodao je da je sav novac potrošio na kocku.Zvaničnici centralne banke su poručili da će ovaj skandal u velikoj meri naštetiti ugledu banke, i da će izazvati sumnje u način vođenja te institucije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track