TRAGEDIJA HILANDARSKOG MONAHA: Tek se zamonašio, roditelji ga nisu videli tri godine!
Foto: Kurir Štampano

Tuga: Celog života pomagao drugima, tako je i stradao

TRAGEDIJA HILANDARSKOG MONAHA: Tek se zamonašio, roditelji ga nisu videli tri godine!

Crna Hronika -
Nebojša Kovačević je 2011. otišao u Hilandar, gde je tri godine bio iskušenik. Monah je postao na Petrovdan ove godine

BEOGRAD - Nebojši je jedina želja bila da se zamonaši. Kad je ostvario svoj san, porodici je govorio da je konačno pronašao sebe, da je istinski srećan. Celog života je pomagao drugima, takav je bio. Nažalost, tako je nastradao.Ovo je juče za Kurir rekao prijatelj monaha manastira Hilandar Atanasija Hilandarca (36), čije je svetovno ime Nebojša Kovačević. Monah rodom iz Obrenovca poginuo je u četvrtak ujutru, kad se automobilom survao niz liticu na Svetoj Gori dok je išao da pomogne dvojici vatrogasaca koji su sleteli s puta.Čuo se sa snajom- U sredu, dan pre tragedije, Nebojša se čuo sa snajom sa Zlatibora. Rekao joj je da im je po jednom majstoru poslao paket sa ikonama i brojanicama. To je verovatno bio i njegov poslednji kontakt s porodicom - navodi prijatelj.Kovačević je 2011. godine otišao u Hilandar, gde je tri godine bio iskušenik.- Zamonašio se na Petrovdan 12. jula. Tri godine nije dolazio u Srbiju, roditelji ga nisu viđali. Posećivali su ga brat i drugovi. Čula sam da je uskoro trebalo da dođe u Obrenovac i vidi roditelje jer je to mogao tek pošto se zamonaši - kažu prijatelji nastradalog monaha.U stanu porodice Kovačević juče su se okupili rodbina i prijatelji kako bi njegovoj majci Borki i ocu Miladinu izjavili saučešće. Roditelji, skrhani bolom, nisu želeli da daju bilo kakve izjave za medije. Komšije su o nastradalom monahu imale samo reči hvale.Radio kao mesar- Bio je divan, kulturan, požrtvovan. Jedno vreme je živeo u Užicu, gde je radio u mesari kod rođaka. Roditelji su mu sa Zlatibora, a majku je tragedija i zatekla na planini - kaže uplakana komšinica.(Z. N. - Z. Š.)

Sahrana danasOČEKUJE SE DOLAZAK PORODICEAtanasije Hilandarac trebalo bi danas da bude sahranjen na posedu manastira Hilandara.- Obdukcija je završena i telo monaha je prevezeno u manastir. Očekuje se da na Svetu Goru dođu i članovi porodice kako bi prisustvovali sahrani - rečeno nam je u konzulatu Srbije u Solunu.

ČINJENICETragedija na Svetoj Gori- oko osam sati ujutru vatrogasna brigada krenula u redovnu patrolu na Atosu- vozač zbog loših uslova na putu sleteo s puta niz liticu- monah Atanasije krenuo da pomogne kad je čuo za nesreću- na 100 metara od prve nesreće, monah je vozilom sleteo niz liticu- poginuo je na licu mesta, a dvojica vatrogasaca prevezena su u bolnicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track