TRAGEDIJA U KONTRASTU: Roditelji poginulih palili sveće ispred kluba!
Foto: Slađana Stojanović

Pomen

TRAGEDIJA U KONTRASTU: Roditelji poginulih palili sveće ispred kluba!

Crna Hronika -
Okupljene porodice i prijatelji nastradalih izrazili su razočarenje nedavnim incidentom kada je vlasnik diskoteke Alojz Ganić koji je osuđen na pet godina zatvora nekoliko puta uklanjao sav moblijar, cveće i sveće koje roditelji nastradalih donose ispred kluba kako bi odali počast svojoj deci
1 / 6 Foto: Slađana Stojanović

NOVI SAD - Paljenjem sveća i polaganjem cveća ispred diskoteke „Kontrast“ obeleženo je dve i po godine od tragičnog požara u kom je nastradalo šestoro mladih.

Okupljene porodice i prijatelji nastradalih izrazili su razočarenje radom Osnovnog tužilaštva u Novom Sadu i poručili da nisu želeli da tim povodom organizuju nikakve proteste.

Podsetili su i na nedavni incident kada je vlasnik diskoteke Alojz Ganić koji je osuđen na pet godina zatvora nekoliko puta uklanjao sav moblijar, cveće i sveće koje roditelji nastradalih donose ispred kluba kako bi odali počast svojoj deci.

- Boli nas što su ubice na slobodi. A još više nas boli, što je Alojz Ganić, 21.avgusta samovoljno uz pomoć angažovanih fizičkih lica odvojio i odneo preko dve tone ulaza – čelićne konstrukcije „zapečaćenog objekta Kontrast“. Mi roditelji ubijene dece obavestili smo MUP, Sud i Tužilaštvo, ali ništa se po tom pitanju nije uradilo. Ponovo smo vaze sa cvećeme i sveće postavili 22. avgusta, da bi on četiri dana kasnije ponovo sve uklonio. Ni to mu nije bilo dovoljno, već je 11.septembra ponovo sa još jednom osobom, nastavio uklanjanje ostale konastrukcije predmet, ali od nikoga odgovara nismo dobili. Zar mi mi nemožemo našoj deci da zapalimo sada ni sveće na mestu gde su nastradali? Palićemo ih stalno – kaže Branko Miladinović

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track